Александар Вучић / - РТРС
13/09/2022 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić će pisati članicama UN: Nikada nećemo priznati Kosovo

Vučić je rekao da će se pitanje imovine Srbije na Kosovu i Metohiji teško riješiti, zato što Albanci i međunarodna zajednica imaju neki drugi plan da sve pripadne samoproglašenom Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će prihvatiti prijedlog pojedinih opozicionih stranaka i uputiti pismo UN i članicama Savjeta bezbjednosti da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN.

- Jasno je da mi nikada nećemo priznati Kosovo. Poslaću ta pisma, pored bezbroj koje sam već poslao. Uradiću i to i poslati pismo i Kini i Rusiji i Americi, rekao je Vučić u Skupštini Srbije tokom diskusije o Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da će se pitanje imovine Srbije na Kosovu i Metohiji teško riješiti, zato što Albanci i međunarodna zajednica imaju neki drugi plan da sve pripadne samoproglašenom Kosovu.

- Od nas traže da sve što je društveno i državno `a priori` pripada Prištini. I ne samo to, oni žele da nama naplate i ratnu odštetu, da smo mi izvršili agresiju na nezavisno Kosovo, ma kako sumanuto zvučalo, rekao je Vučić.

On je naveo da će Albanci dokazivati i "20.000 silovanja", a kada su tražili da se dodijeli dodatak žrtvama silovanja javilo ih se 184.

- Tražiće i da budemo osuđeni za genocid, kao što je tražila to i BiH, dodao je Vučić, odgovarajući na pitanja poslanika.

Poslanik Miloš Jovanović iz opozicione NDSS je poručio da, ako Srbija sjutra preda Kosovo, onda prekosjutra otvara niz ozbiljnih geopolitičkih teritorijalnih pitanja u užoj, centralnoj Srbiji, a nakosjutra gubi Republiku Srpsku.

Vučić je odgovorio da Srbija pomaže Republiku Srpsku svime što može, da ljudi iz Srpske kažu da su dobili najveću pomoć za vrijeme njegove vlasti, a podsjetio je i da rade sve zajedno od obilježavanja svih nacionalnih praznika, nacionalnih tragedija do nacionalnih uspjeha.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. septembar 2023 03:12