Aleksandar Vučić / - FOTO: SKRINšOT/BUDUCNOSTSRBIJEAV/INSTAGRAM
06/04/2024 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić nosilac liste vladajuće koalicije na beogradskim izborima

Predsjednica Skupštine Srbije i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić izjavila je da će nosilac liste sa kojom će ta stranka sa partnerima nastupati na beogradskim izborima, biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je "ogromna čast biti pod tim brendom" i da na izbore idu "u širokom frontu".

Ona je navela da taj "široki front" čine SNS, Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija i Partija ujedinjenih pezionera.

U koaliciji su i Srpska radikalna stranka haškog osuđenika Vojislava Šešelja, Pokret socijalista nekadašnjeg šefa obavještajne agencije Aleksandra Vulina i Srpska Narodna Parija bivšeg ministra Nenada Popovića.

Vulin i Popović su na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog, pored ostalog, veza sa Rusijom, prenosi RSE.

U koaliciji sa SNS-om na predstojećim izborima je i desničarska stranka Zavetnici koja je do sada nastupala kao opozicija.

Na listi naprednjaka je, prema riječima Ane Brnabić, i Socijaldemokratska partila Rasima Ljajića, Udruženje građana "Porodični alarm" i drugi.

Vučić podržao listu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u prostorijama SNS-a dao potpis podrške listi te stranke, a sa njim su bili i lider SPS-a Ivica Dačić i predsjednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Vučić je rekao da će u punom nazivu liste biti i imena Dačića i ostalih lidera koalicije oko SNS, a u "skraćenoj verziji" naziv je "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

Vučić je kazao da je "potrebno jedinstvo da bi Srbija bila što snažnija" i da zemlja "mora da ide naprijed i da se razvija".

Ponovljeni lokalni izbori u Beogradu raspisani su za 2. jun, nakon što u decembru nijedna lista nije osvojila dovoljno da formira vlast.

Prije raspisivanja izbora nije postignut dogovor o izbornim uslovima na kojima insistira opozicija.

Brnabić je najavila da će nastaviti da insistira na dijalogu sa opozicijom, ali da joj nije jasno šta "oni tačno traže".

Ona je rekla i da je bila iznenađena zato što je opozicija insistirala da se svi lokalni izbori održe istog dana i da joj niko od njih nije dao da vidi nacrt leks specijalisa koji su pominjali.

Vučić: Izbori u Beogradu 2. juna, sjednica Narodne skupštine se odlaže

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:56