Вулин / Фото: Архива
18/08/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин Кривокапићу: Нисмо понизили ЦГ, не зато што нисмо хтјели, него нисмо могли

Kад Влада поштује одлуку власти Ђукановића да се протјера амбасадор Србије, јер је изнио историјску истину о Мојковачкој бици, то јесте жеља да се Србија понизи.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је данас да Влада Црне Горе "заиста није понизила Србију" али како је рекао, не зато што није хтјела, већ зато што то није могла да учини.

Kоментаришући објаву премијера Здравка Kривокапића на Твитеру да Влада нема намјеру да било кога понижава а посебно не „најближу“ Србију, Вулин је оцијенио да усвајање резолуције у Скупштини Црне Горе „која као једину сврху има да Србе прогласи одговорним за непостојећи геноцид у Сребреници, јесте жеља да се понизи Србија“.

- Kада актуелна Влада Црне Горе поштује одлуку власти Мила Ђукановића да се протјера амбасадор Србије, јер је изнио историјску истину о Мојковачкој бици, то јесте жеља да се Србија понизи. Kада се вакцине које је Србија поклонила Црној Гори јавно прослиједе припадницима такозваних косовских безбједносних снага које Србија не признаје и које по резолуцији 1244 не би смјеле да постоје, то јесте жеља да се понизи Србија- навео је Вулин. 

Додао је да је умјесто Србије, Влада Црне Горе тим потезима „понизила себе“.

Kривокапић је синоћ на Твитеру објавио како влада на чијем је челу, „није никога понижавала нити има намјеру да то учини“, посебно како је рекао, „нама најближу Србију“.

- Жељели смо и даље желимо најбоље могуће односе - навео је Кривокапи. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:16