Вулин / - Фото: РТРС
14/10/2021 u 20:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Курти је неодговорна кукавица, не мари ни за Србе, ни за Албанце

Преговарали смо и са Харадинајем и са Тачијем, па су показивали неке трагове елементарне одговорности, тврди српски министар

За јучерашњи упад РОСУ јединица на сјевер Kосова и Метохије и напад на српски народ искључиво је одговоран премијер Kосова Аљбин Kурти, казао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Он је, гостујући на ТВ Пинк, казао да је Kурти кукавица која не мари за животе ни Срба, ни Албанаца. 

- Такву неодговорну кукавицу никада видјели нисмо. Преговарали смо са Харадинајем, са Тачијем и са низом осталих руководилаца. Показивали су неке трагове елементарне одговорности, али Kуртија није брига ни за Албанце, ни за Србе. Ти специјалци јуче су могли бити побијени, а да не говорим колико је Срба могло бити побијено. Њега то не занима. За све што се дешава на простору Kосову одговоран је Kурти и они који га подржавају - поручио је Вулин.

Навео је да је припадник РОСУ који је пуцао у српског младића јуче у Звечану заправо имао намјеру да га убије, а не да га рани.

- Био је јуче тежак дан. Сви смо се много бринули да ли ће Софронијевић преживјети. Могао је да буде убијен. Тај који је пуцао у њега није пуцао с намјером да га рани. Није рекао, 'ајде онеспособићу га - па то се онда пуца у ноге, ако хоћеш да онеспособиш. Он је пуцао у тијело, да га убије- тврди Вулин. 

Поновио је да је за овакве немире на Kосову и Метохији одговоран само Курти и да је његово понашање крајње нерационално.

- Нико не може да предвиди шта ће се даље дешавати на простору Kосова и Метохије. Не изненађују ме лажи које долазе од стране одређених центара моћи и њихових медија, али не могу да се начудим да постоје политичари и медији у Београду који оправдавају синоћне поступке Kуртија и албанских јединица- закључио је Вулин. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:03