BAR ILUSTRACIJA / - GP URA
20/06/2023 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TO Bar: Očekuje se veća posjećenost turista iz Poljske

Iz TO Bar su podsjetili i da je od 15. do 18. juna održan međunarodni događaj - EYCA konferencija i skupština u Podgorici, u okviru kojeg su ugostili više od 100 delegata koji dolaze iz vladinog, akademskog i civilnog sektora i predstavljaju više od 40 zemalja

Uspostavljanjem redovnih letova avio-kompanija LOT Polish, WizzAir i Ryaniar iz Varšave, Gdanjska, Krakova, Poznanja, Vroclava i Katovice ka Crnoj Gori, očekuje se da će se nastaviti trend rasta broja turista sa tog tržišta, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Opštine Bar.

TO Bar je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO), ugostila predstavnike turoperatora i turističkih agencija specijalizovanih za poslovna putovanja iz Poljske, kao i predstavnicu LOT Polisha, Magdalenu Kalinowsku.

Riječ je o predstavnicima NewPoland, Worktrips, Plej, NuHorizon, Xperience events i Aviareps Poland.

- Oni su imali priliku da posjete nacionalni park Skadarsko jezero, gdje je upriličena panoramska vožnja brodićem, koja je ostavila poseban utisak na njih. Nakon krstarenja, obišli su i tvrđavu Besac, navodi se u saopštenju.

Iz TO Bar su kazali da je MICE turizam jedan od najzahvalnijih oblika turizma za razvoj destinacije, koji podrazumijeva organizaciju i održavanje poslovnih događaja kao što su konferencije, sastanci i izložbe.

U sklopu posjete, turoperatori su obišli neke od najznačajnijih hotelskih kongresnih kapaciteta na primorju i upoznali se sa ponudom.

Iz TO Bar su podsjetili i da je od 15. do 18. juna održan međunarodni događaj - EYCA konferencija i skupština u Podgorici, u okviru kojeg su ugostili više od 100 delegata koji dolaze iz vladinog, akademskog i civilnog sektora i predstavljaju više od 40 zemalja.

Tokom konferencije upriličen je i jednodnevni izlet do Virpazara i vožnja brodom na Skadarskom jezeru, čiji je domaćin bila TO Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:34