/ - фото: Д.С.
21/08/2023 u 09:41 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Čanju sezona lošija od očekivane

Na plažima manja posjećenost

U Čanju je sezona jako kasno počela i ne može se uporediti sa prošlogodišnjom, tvrde turistički poslenici odavde, kao i to da se špic sezone sa nekadašnje sredine jula pomjerio ka početku avgusta.

Menadžerka kompleksa hotela „Babovićˮ u Čanju, Dubravka Babović, kazala je da je ova sezona mnogo lošija od očekivane.

- Što se tiče ovogodišnje sezone, sve do polovine jula nije bila na nivou 2021. godine, ali od 20. jula možemo da kažemo da se situacija znatno popravila, i nadamo se da će taj trend rasta posjećenosti biti još veći. Ipak, sezona je slabija i od svih godina prije korone. Nije bilo gužvi i do pred kraj jula u Čanju se moglo naći praznih soba, što se nije dešavalo u ovom periodu ranijih godina. Mi imamo oko 100 smještajnih jedinica, uglavnom dvokrevetne sobe i trenutna popunjenost je nekih 85 odsto - kaže Babovićeva.

Ona smatra da povećanje cijena nije uticalo na nepopunjenost kapaciteta.

- Prije bih rekla da su uticale vremenske neprilike koje su zadesile ne samo naše područje, već i region. A vjerovatno i na posjećenost u nekim novim destinacijama koje su bile spremnije i više su privlačile goste. Mislim da povećanje cijena od 10 do 20 odsto nije moglo da utiče, jer su toliko povećane cijene i u gradovima iz kojih su dolazili turisti, Srbije, BiH i Makedonije...

I na plaži „Vela beachˮ, koja je nosilac plave zastavice, situacija je dosta slična, nije bilo očekivane posjećenosti.

- Takođe je bilo dosta praznih ležaljki, čija se cijena kretala od 10 do 20 eura, do 20. jula, a onda za nekih 15 dana narednih možemo reći da je bila dobra popunjenost. Sada već možemo reći da jenjava sezona, iako su velike gužve na ulicama, što se može vidjeti i na glavnom šetalištu.

Ona ističe da je Čanju i ove godine generalno nedostajala infrastruktura, prije svega  prilaz, isključenje i uključenje u Čanj.

- Autobus koji dolazi iz Budve ne može da skrene, već mora da ide u Sutomore i okrene se, a teško se mimoilaze dva autobusa. Gosti dođu nervozni. Nema velike signalizacije za skretanje, pa gosti često promaše i pođu ka Petrovcu ili Sutomoru. Zatim, šetalište mora biti mnogo sređenije, sa mnogo više zelenila i palmi. Kad su u pitanju voda i struja, ima nestanaka, ali se brzo stanje dovede u red - kaže ona i ističe kako se nada da će raditi do polovine septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:40