Dritan Abazović / - SASAMATIC
08/10/2022 u 09:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović uputio pismo podrške organizatorima Prajda: Moja vizija je slobodna i evropska Crna Gora

U pismu naslovljenom Crnogorskoj LGBTIQ Asocijaciji Kvir Montenegro premijer je naveo da usljed ranije preuzetih obaveza u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje Prajdu

Povodom održavanja Parade ponosa u Crnoj Gori predsjednik Vlade Dritan Abazović uputio je pismo organizatorima Prajda  u komeje naveo da je njegova vizija slobodna i evropska Crna Gora i dodao da će takva će biti samo kada svaki njen građanin i građanka budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava bez ijednog „ali“.

- Stoga vaši napori i doprinos na vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori zaslužuju puno poštovanje i zahvalnost, koje vam ovom prilikom iskazujem u ime Vlade Crne Gore i svoje lično. Uvjeren da ćete sa mojim kolegama iz Vlade sjutra šetati do pravednije i bolje Crne Gore, želim vam uspješan Montenegro Prajd 2022. jer #nemavišeali, dodao je on.

U pismu naslovljenom Crnogorskoj LGBTIQ Asocijaciji Kvir Montenegro premijer je naveo da usljed ranije preuzetih obaveza u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje Prajdu, te potvrdio svoju ličnu podršku građanima i građankama, učesnicima Prajda, dok je članovima Organizacionog odbora čestitao na vrlo zahtjevnoj organizaciji.

Abazović je podsjetio da će u ime Vlade današnjoj Povorci ponosa prisustvovati ministri: Fatmir Đeka, Goran Đurović i Ana Novaković Đurović, kao i da je u znak podrške zgrada Vlade u Karađorđevoj ulici u Podgorici simbolično osvijetljena duginim bojama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:54