/ foto: Ivan Petrović
23/09/2022 u 12:09 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Begović: Sa otvorenim listama potpuna sloboda izbora rukovodstva Advokatske komore

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore saopštio je da će Upravni odbor Advokatske komore uskoro zakazati redovnu/izbornu Skupštinu AKCG

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore advokat Zdravko Begović saopštio je da će Upravni odbor Advokatske komore  uskoro zakazati redovnu/izbornu Skupštinu AKCG, koja će biti održana u decembru.

Tom prilikom će biti izabrano novo rukovodstvo, uz puno poštovanje propisane procedure.

- Kandidati za novo rukovodstvo su svi advokati Advokatske komore koji ispunjavaju uslove za organe komore, a to je da nisu disciplinski kažnjavani i da imaju najmanje deset godina advokatskog staža za izbor predsjednika i potpredsjednika, a za članove Upravnog odbora pet godina staža- kazao je Begović za portal Dan.

Kako je pojasnio, ne postoji status kandidata za bilo koju funkciju, nego se dostavljaju spiskovi za glasanje sa imenima svih koji ispunjavaju formalne uslove i onda svaki advokat glasa za onoga za koga misli da to zaslužuje.

- Na kraju se biraju oni sa najviše glasova. Dakle, potpuna sloboda izbora sa otvorenim listama- naglasio je Begović.

- Istovremeno vas obavještavamo da će Advokatska komora, kako je to i do sada činila, sve događaje u organizaciji Komore blagovremeno najaviti članovima, preko sajta Advokatske komore. S tim u vezi, sve eventualne pojedinačne najave ili nastupi bilo kog advokata, koji bi se ticali organizovanja bilo kog događaja koji bi bio predstavljen kao aktivnost Advokatske komore CG, nemaju podršku Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore, ukoliko prethodno nijesu najavljeni na zvaničnom sajtu Komore- navodi se u saopštenju koje je objavljeno 6. septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:44