/ Uprava carina
25/03/2024 u 16:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Carinici Crne Gore i BiH obilježili početak radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Zupci

U Trebinju je danas obilježen početka radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Zupci između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao jedne od četiri buduće zajedničke lokacije na kojima ce pod jednim krovom biti granične policije i carinske službe Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nakon toga je održan sastanak rukovodstva Uprave carina Crne Gore, na čelu sa v.d. direktorom Vladimirom Bulajićem sa rukovodstvom Uprave za indirektno oporezivanje BiH koju je predvodio direktor Zoran Tegeltija.

Na sastanku se razgovaralo o modalitetima ubrzanja carinskih procedura kako bi promet putnika i roba između dvije države bio puno brži, posebno u ljetnim mjesecima, kada je pojačan promet putnika.

image
Uprava carina

- Carinske administracije dvije zemlje razgovarale su i o poboljšanju kontrolnih aktivnost na ovjeravanju obrazaca za povrat PDV-a stranim državljanima, kako bi se spriječile zloupotrebe instituta povraćaja PDV-a, posebno kad je riječ o kupovini skupocjenih satova i nakita - navodi se u saopštenju.

Razmijenjene su informacije i o budućim zajedničkim operativnim akcijama u kojima ce sudjelovati timovi za sprečavanje krijumčarenja Uprave carina Crne Gore i Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

image
Uprava carina

Na sastanku je bilo riječi i o Memoranudumu o razmjeni podataka između Uprave carina Crne Gore i UIO, posebno o razmjeni važnih podataka u realnom vremenu na nivou graničnih prijelaza, što bi doprinijelo boljoj i kvalitetnijoj kontroli rizičnih roba i rizičnih obveznika s jedne strane, te ubrzanju prolaska granične linije građana i urednih privrednika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 16:21