Logo
17/06/2023 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CGO: Putem štampanih, TV medija i portala vinformiše se 60 odsto građana

Prisutnost dezinformacija postaje sve očiglednija, a upozoravajući je podatak da skoro 55 odsto građana i građanki cijeni da Crna Gora nije otporna na dezinformacije, štetnu propaganda i spoljni uticaj

Većina od preko 60 odsto građana i građanki Crne Gore najčešće se informiše putem štampanih i TV medija i portala, 27 odsto to čini donekle, a nepunih 12 odsto to čini u maloj mjeri, saopšteno je iz CGO-a.

- Kada je informisanje putem nekog iz bliskog kruga ljudi u pitanju, 52.4 odsto ispitanika informacije najčešće saznaje od prijatelja, porodice i kolega, a 36.2 odsto njih to donekle čini. Najmanje učestao, iako značajan, izvor informacija su socijalne mreže i to za nešto manje od polovine (46.5 odsto), dok preko polovine to čini malo ili donekle, navode iz CGO-a.

Kako dodaju, prisutnost dezinformacija postaje sve očiglednija, a upozoravajući je podatak da skoro 55 odsto građana i građanki cijeni da Crna Gora nije otporna na dezinformacije, štetnu propaganda i spoljni uticaj, dok je svega nešto malo više od 1/4 optimističnijeg stava (26.5 odsto), a blizu 1/5 još ne može da se odredi oko ovog pitanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:27