Ulcinj / - Dan
06/04/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danas je Dan Opštine Ulcinj

Povodom Dana opštine Ulcinj državni zvaničnici i političari građanima i čelnicima najužnije opštine u Crnoj Gori čestitaju praznik

Ibrahimović: Siguran sam u svijetlu i prosperitetnu budućnost Ulcinja 

 

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom 6. aprila – Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima Ulcinj, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

- Ubijeđen sam da je pred građanima opštine Ulcinj, kao jedne od opština sa najsnažnijim razvojnim potencijalom u Crnoj Gori, veoma svijetla i prosperitetna budućnost za koju je potrebno stvoriti infrastrukturne i druge uslove za valorizaciju tih potencijala.

Vjerujem da će, nakon višedecenijske nedovoljne posvećenosti razvoju Ulcinja, donosioci odluka konačno prepoznati razvojni potencijal Ulcinja i snažnije podržati njegovu valorizaciju kako bi građani Ulcinja i cijela Crna Gora imali benefite od turističkih potencijala ulcinjskog priobalja, poljoprivrednih potencijala ulcinjskog zaleđa i, prije svega, ljudskog potencijala Ulcinjana naveo je on.

Ulcinj, kao grad duge tradicije u kojem se susreću i prožimaju različite kulture čineći Ulcinj takvim kakav jeste, zaslužuje da bude jedna od najprepoznatljivijih destinacija Crne Gore i regiona.

- U to ime još jednom svima čestitam Dan opštine Ulcinj -  navodi se u čestitki Ibrahimovića.

 

Martinović: Ulcinj je oaza za turiste iz cijelog svijeta

 

Kroz vašu bogatu istoriju i naslijeđe, Ulcinj je postao jedna od najatraktivnijih oaza za turiste iz cijelog svijeta, naveo je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović u čestitiki povodom Dana Opštine Ulcinj, koju je uputio predsjedniku opštine Ulcinj Omeru Barjaktariju, predsjedniku SO Ulcinj Adrijanu Mavriću, odbornicama i odbornicima, kao i građankama i građanima Ulcinja.

Kao ministar turizma, dodao je on, ponosan je što može da istakne značaj koji Ulcinj ima u našoj turističkoj punudi zbog čega pruža svoju punu podršku u daljem razvoju i unapređenju turizma.

- Vaša prepoznatljivost i privrženost razvoju jedinstvene turističke ponude s jedne i građanskih vrijednosti s druge strane predstavljaju temelj na kojem se gradi moderna Crna Gora, istinski posvećena principima multietničke demokratije i očuvanja kulturne raznolikosti - poručio je on. 

Neka ovaj dan bude prilika da slavimo zajedno vaše dostignuće i da se radujemo budućim uspjesima i prosperitetu Opštine Ulcinj, zaključio je ministar Martinović.

 

Dukaj: Saradnjom do napredka Ulcinja i boljeg života njegovih stanovnika 

 

Ministarstvo javne uprave ostaje otvoreno za saradnju i podršku Ulcinju saopštio je ministar javne uprave, Marash Dukaj čestitajući 6. april - Dan opštine Ulcinj predsjedniku ulcinjske opštine Omeru Bajraktariju i predsjedniku SO Ardijanu Mavriću (Mavriq).

- Naša najjužnija opština i jedan od najstarijih gradova na Jadranskom primorju bogata je pomorskom istorijom, tradicijom i kulturom na koju bi pozavidjele i najnaprednije zemlje Evrope. Kolosalni turistički potencijal koji Ulcinj posjeduje u jedinstvenim  pješčanim plažama, jedan je od najpoznatijih i najljepših dragulja koji našu zemlju predstavlja u najljepšem svijetlu. Vidan napredak koji Ulcinj postiže u oblasti infrastrukture, ekologije, poljoprivrede i stranih investicija, dokazuju da grad Servantesa ima potencijala da postane napredan grad, i kao takav poželjan za život i rad. Veoma me raduje saznanje o interesovanju najrelevantnijih međunarodnih hotelskih lanaca i renomiranih investitora, čija bi realizacija bila od strateškog značaja za razvoj Ulcinja. - naveo je ministar Dukaj u čestitiki. 

Samo saradnjom, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, dugoročni razvoj, blagostanje i opšti progres mogu se efikasno realizovati u cilju unapređenja standarda života svih Ulcinjana u ekonomiji, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i drugim oblastima. 

- Ministarstvo javne uprave ostaje otvoreno za saradnju i podršku u svim oblastima iz djelokruga rada, sa posebnim akcentom na  izgradnju  jednostavnih, brzih i boljih javnih usluga za građane i privredu. Uz najljepše želje vama, svim građankama i građanima Ulcinja, još jednom čestitam 6. april - aopštio je ministar Dukaj.

 

Bogdanović: Ulcinj je simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha naše zemlje

 

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, predsjedniku Opštine Ulcinj Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Adrijanu Mavriću, kao i svim građankama i građanima Ulcinja, upućujem iskrene čestitke povodom Dana opštine.

- Nastupajuća turistička sezona je nova šansa za lokalne proizvođače kao i za turističke poslenike, koji su jedan od glavnih potencijala ove Opštine. Ulcinj je mjesto koje je kroz istoriju dalo veliki doprinos u razvoju ovog podneblja i ono predstavlja jedan simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha naše zemlje. Od Ilira, Rimljana, pa do današnje Crne Gore, Ulcinj predstavlja tradicionalne temelje na kojima gradimo savremenu Crnu Goru i zemlju koja bi trebala biti naredna članica Evropske unije - navodi se u čestitiki Borisa Bogdanovića, predsjednik Kluba poslanika Demokrata

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:15