/ - FOTO: UPRAVA ZA SARADNJU SA DIJASPOROM–ISELJENICIMA
20/10/2023 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Vlade Kosova u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom i iseljenicima

Uprava izražava svoju posvećenost i spremnost da sarađuje sa relevantnim institucijama kako bi se na taj način ostvarili dugoročni pozitivni rezultati za crnogorsku zajednicu na Kosovu

U prostorijama Uprave za saradnju sa dijasporom–iseljenicima, v.d. direktor Arben Jakupi održao je sastanak sa ministrom za zajednice i povratak u Vladi Kosova, gospodinom Nenadom Rašićem i zamjenikom ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova, gospodinom Lazarom Radulovićem.

- Direktor Jakupi iskazao je iskrenu zahvalnost gostima na njihovoj posjeti i istakao da je Uprava spremna da kontinuirano podržava udruženja i pojedince u dijaspori, s nadom da će saradnja u narednom periodu biti dodatno intenzivirana. Cilj ove saradnje je da planirane aktivnosti i projekti doprinesu jačanju veza između dvije zemlje- navode u saopštenju.

Tokom sastanka, posebno se razgovaralo o aktuelnom popisu stanovništva na Kosovu, koji će biti sproveden u narednom mjesecu, novembru.

image
- FOTO: UPRAVA ZA SARADNJU SA DIJASPOROM–ISELJENICIMA

- Popis će pružiti važne statističke podatke o crnogorskoj zajednici u toj državi, a takođe i olakšati dalje unapređenje naših veza i saradnje. Uprava za saradnju sa dijasporom–iseljenicima s velikim očekivanjima pristupa ovom popisu, jer očekujemo da će rezultati popisa pružiti osnovu za buduće programe i inicijative usmjerene ka poboljšanju položaja i kvaliteta života dijaspore Crne Gore na Kosovu- navodi se u saopštenju.

Takođe, kako navode, Uprava izražava svoju posvećenost i spremnost da sarađuje sa relevantnim institucijama kako bi se na taj način ostvarili dugoročni pozitivni rezultati za crnogorsku zajednicu na Kosovu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 12:01