/ - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
26/10/2023 u 13:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dogovorena raspodjela smještaja studentima po važećim pravilima

Komisije za prijem studenata i učenika u studentske i učeničke domove održale su sastanke na kojima je dogovoreno da će se sve pristigle žalbe razmotriti do kraja mjeseca

Povodom protesta grupe studenata zbog navodne diskriminacije prilikom dodjele smještaja u studentskim domovima, Ministarstvo prosvjete saopštava da je privrženo poštovanju i primjeni Pravilnika  koji je usvojen 2023. godine i koji propisuje način na koji se može konkurisati za smještaj u studenstkim i učeničkim domovima.

- Generalni direktor Direktorata za visoko obrazovanje i učenički i studentski standard Goran Radević, nedavno je razgovaro sa direktorom  i upravnicima objekata Doma učenika i studenata Podgorica. Na sastanku je dogovoreno da se nakon raspodjele smještaja koja će biti izvršena po važećem Pravilniku, razmotri mogućnost za smještaj studenata koji iz različitih razloga nisu ostvarili pravo na smještaj u domovima- navodi se u saopštenju.

Komisije za prijem studenata i učenika u studentske i učeničke domove, juče, 25. oktobra, održale su sastanke na kojima je dogovoreno da će se sve pristigle žalbe razmotriti do kraja mjeseca a useljenje u domove započeti prvim radnim danom narednog mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:26