Федерика Могерини / - Федерика Могерини
27/03/2024 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Federika Mogerini na ESG Adria Samitu u Tivtu

Federika Mogerini rektorka Koledža Evrope bivša visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku, kao i bivša potpredsednica EK i italijanska ministarka spoljnih poslova, prisustvovaće ESG Adria Samitu od 24. do 26. aprila u Tivtu.

Ona će na ESG Adria Samitu govoriti na temu evropske budućnosti regiona.

Sa više od tri decenije iskustva u međunarodnoj diplomatiji i pregovorima, Federika Mogerini je jedna od snažnih zagovornica regionalne saradnje, promocije ljudskih prava i politika Evropske unije.

Tokom svog učešća na ESG Adria Samitu, Mogerini će se fokusirati na evropsku budućnost regiona. Ona će naglasiti kritičnu važnost bolje regionalne saradnje kao temelja prosperiteta, kako sadašnjih tako i budućih generacija. Pored toga, ona će naglasiti važnost rodne ravnopravnosti i osvrnuti se ne neke od izazova današnjice u svijetu i međunarodnom okruženju.

"Mogerini, uspješna i svjetski poznata liderka, prisustvovaće ESG Adria Samitu, naglašavajući važnost osnaživanja mladih, regionalne saradnje i većeg uključivanja žena na liderskim pozicijama. Izuzetna nam je čast što će Federika Mogerini biti na Samitu i vjerujemo da će svojim učešćem, dijeljenjem znanja i najboljih EU praksi, inspirisati brojne učesnice i učesnike i osnažiti države regiona na putu ka Evropskoj uniji, i dodatno podići svijest značaja ekoloških, društvenih i standarda odgovornog korporativnog upravljanja (ESG standarda) i njihove implementacije u odnosu na glavne globalne izazove današnjice", istakla je Biljana Brejtvejt, izvršna direktorica Sustineri Partners i osnivačica ESG Adria Samita.

ESG Adria Samit se održava drugu godinu zaredom u Crnoj Gori, a od 24. do 26. aprila, pod sloganom "Djeluj sada za održivo sjutra", u Tivtu, Porto Montenegru, okupiće više od 500 učesnika, kako bi razgovarali o inovacijama, rješenjima u oblasti održivog razvoja, obnovljivih izvora energije, vještačke inteligencije, novim platformama, inicijativama i investicijama koje mogu ubrzati tranziciju ka održivijoj budućnosti i ESG agendi u Adria regionu i šire.

ESG Adria Samit organizuje kompanija Sustineri Partners, u Porto Montenegru, u partnerstvu sa Vladom Crne Gore i pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:00