Protest policije / - FOTO: IVAN PETROVIć
20/10/2022 u 11:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Protest policije: U Nezavisnom sindikatu nema politike

Deklarativna spremnost da se pomogne službenicima policije ne znači nam baš ništa. To ne može da se namaže na hljeb i da djetetu za doručak. Prosto, od obećanja se ne živi, kazao je Rmandić

Protest policije počeo je ispred zgrade Vlade. Iz Nezavisnog sindikata policije juče su najavili protest zbog potpunog izostanka razumijevanja, lažih i praznih obećanja i ignorantskog odnosa resornog ministra. 

- Svako ima pravo da se osjeća kako god želi, ali u Nezavisnom sindikatu policije politike nema. Ovdje smo svi isti i svi smo jednaki, svi radimo isti posao i svi primamo iste mizerne plate. Kako god se ko osjećao i kome god pripadao on je za mene prvo i osnovno moj drug, brat, prijatelj i policijac. Ono što nas veže je časna uniforma koju nosimo. Ono što se tiče politike tu vežemo stvari - poručio je Rmandić.

image

Protest policije

- FOTO: IVAN PETROVIć
image

Protest policije

- FOTO: IVAN PETROVIć

- Deklarativna spremnost da se pomogne  službenicima policije ne znači nam baš ništa. To ne može da se namaže na hljeb i da djetetu za doručak. Prosto, od  obećanja se ne živi. Ne treba nama niko da priča  kako je ponos  ositi uniformu  i služiti  svom narodu. Znamo mi to mnogo bolje jer naš ponos traje 20,30 i više godina. Nikada ovoj državi i ovom narodu nismo niti ćemo okrenuti leđa. Razlika izmedju nas koji se  ponosimo uniformom i onih koji o tom ponosu samo pričaju je ta što smo mi navikli na teški rad i odricanje dok su oni navikli na jeftini populizam i demagogiju. Vrijeme je da se ovaj drugi oblik ponašanja mijenja iz korijena - saopštio je juče predsjednik sindikata Igor Rmandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:04