Marko Gluščević i Vuk Saičić sa ministrom Vladimirom Martinovićem / - MINISTARSTVO TURIZMAekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera
06/02/2024 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gluščeviću i Saičiću po 600 eura; Martinović: Očekujemo što prije rasvjetljavanje slučaja napada na lovočuvare

On je podržao nadležne organe kako bi što prije rasvijetlili slučaj napada na lovočuvare i nezakonit lov

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović primio je Marka Gluščevića i Vuka Saičića, lovočuvare koji su napadnuti u subotu kada su pokušali da spriječe lovokradice u krivolovu na Skadarskom jezeru.

Martinović je, uručujući im po 600 eura koje je Ministarstvo opredjelilo za njihov odgovorni čin, istakao njihovu hrabrost i posvećenost poslu.

- Stoga je, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera odlučilo da dodijeli ovaj novčani iznos hrabrim pojedincima, kao priznanje za njihov neumoran rad u zaštiti naše jedinstvene prirodne ljepote. Njihova predanost očuvanju ekosistema Skadarskog jezera jača našu turističku atraktivnost - istakao je Martinović.

On je pozvao na kontinuiranu saradnju svih nadležnih institucija kako bi se smanjio broj slučajeva krivolova i postiglo potpuno iskorjenjivanje ovog nelegalnog čina.

- Apelujem na lokalno stanovništvo da pomogne u prijavljivanju krivolova i drugih kriminalnih radnji, ističući da je njihova podrška ključna za očuvanje Skadarskog jezera - poručio je ministar.

On je podržao nadležne organe kako bi što prije rasvijetlili slučaj napada na lovočuvare i nezakonit lov.

Na kraju je zahvalio na hrabrosti i požrtvovnosti kojom čuvaju prirodu.

- Vaša predanost je primjer svima, a ova novčana nagrada samo je mali izraz zahvalnosti za vašu nezamjenjivu ulogu u očuvanju naše prirodne baštine - zaključio je ministar Martinović.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimir Martinović naglasio je važnost zajedničkog djelovanja sa Ministarstvom kako bi se riješili problemi u zaštiti prirode i zahvalio na pravovremnoj reakciji resornog ministra.

Gluščević i Saičić su zahvalili Ministarstvu na podršci i namjeri da, kao i do sada, zajednički daju doprinos očuvanju prirodnih resusra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:38