sa događaja / -FOTO: JU DOBROTA
30/09/2023 u 14:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica održao koncert u "Dobroti": I pacijenti učestvovali u kreiranju vesele atmosfere

Sadržaji poput ovog, za pacijente predstavljaju poseban ugođaj, pozitivno utiču na proces liječenja i doprinose boljem opštem psihofizičkom stanju - saopštili su iz ove ustanove

Humanitarni koncert Dragan Koprivice održan je danas u krugu Specijalne bolnice za psihijatriju “Dobrota”.

- U susret Svjetskom danu mentalnog zdravlja (obilježava se 10.oktobar) Koprivica se pacijentima predstavio aforizmima, sviranjem na harmonici i pjevanjem izabranih evergrin pjesama. U kreiranju vesele atmosfere su uz pjesmu, igru i sviranje harmonike učestvovali i pacijenti čije se dobro raspoloženje osjećalo tokom cijelog programa. Sadržaji poput ovog, za pacijente predstavljaju poseban ugođaj, pozitivno utiču na proces liječenja i doprinose boljem opštem psihofizičkom stanju - saopštili su iz ove ustanove.

Koprivica je do sada svoje humanitarne programe organizovao u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, u Javnoj ustanovi “Kakaricka gora”, u Javnoj ustanovi “Komanski most”, u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija – dakle u zatvorima u Spužu i u Bijelom Polju te u Javnoj ustanovi “Centar Ljubović”. U pitanju su koncerti i igranja predstave “Desert flower” po njegovom tekstu i u njegovoj režiji, a u izvođenju Studentskog teatra.

Kada su u pitanju njegovi planovi - 7. oktobra predstaviće se  ponovo u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, a 24. oktobra u Budvi u Akademiji znanja.

Program je vodila radna terapeutkinja Jelena Kljajević.

Ona se u ime Specijalne bolnice za psihijatriju “Dobrota” zahvalila Draganu Koprivici koji je humanitarnim koncertom u divnoj atmosferi uljepšao našim pacijentima boravak u bolnici.

- U očuvanju psihofizičkog zdravlja – osmjeh i dobro raspoloženje su neizostavna terapija, a možemo ih priuštiti mnogo češće nego što to zaista činimo. Budimo jedni drugima razlog za dobro raspoloženje – uputimo lijepu riječ, otpjevajmo pjesmu, priuštimo recitaciju, pružimo ruku, potapšimo rame, ćutimo i slušajmo kada je to potrebno, a radujmo se na glas zbog onog koji se raduje - naveli su iz bolnice "Dobrota".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2023 10:55