Dragan Krapović / - SASA MATIC
23/01/2024 u 12:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Vojska CG u pojačanom prisustvu na istočnom dijelu Alijanse

On je istakao da su za Crnu Goru posebno značajne stabilnost i bezbjednost Zapadnog Balkana i zbog toga će država još snažnije nastaviti da zagovara evropske i evroatlantske integracije

Crna Gora će kontinuiranim angažovanjem u multinacionalnim borbenim grupama u Letoniji i Bugarskoj doprinijeti pojačanom prisustvu savezničkih snaga na istočnom krilu Alijanse, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

On je, na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO-a Robom Bauerom, kazao da je veoma ambicioznu NATO agendu moguće realizovati jedino ako svi daju veći doprinos.

- S tim u vezi, ovogodišnji budžet će u domenu odbrane biti preko dva odsto BDP-a, a preko 30 odsto tog budžeta biće potrošeno na adaptaciju kao jedan od prioriteta - rekao je Krapović.

On je istakao da su za Crnu Goru posebno značajne stabilnost i bezbjednost Zapadnog Balkana i zbog toga će država još snažnije nastaviti da zagovara evropske i evroatlantske integracije.

Krapović je poručio da Crna Gora ostaje posvećena sproveđenju odluka, posebno sa Samita u Viljnusu, koje dominantno predstavljaju reakciju Alijanse na usložnjavanje situacije i izazova na globalnom planu.

- Kazao sam da ćemo imati pojačano prisustvo savezničkih snaga na istočnom krilu Alijanse, a da će Crna Gora tu doprinijeti kontinuiranim angažovanjem u multinacionalnim borbenim grupama u Letoniji i Bugarskoj, i da ćemo nastaviti učešće u misijama na Kosovu i u Iraku - rekao je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:16