Milorad Marković sa predstavnicima Sindikata medija / - VDT
11/03/2024 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marković sa Sindikatom medija: VDT će intenzivirati rad u slučajevima napada na novinare

Državno tužilaštvo će u narednom periodu, u okviru svojih nadležnosti, intenzivirati rad u predmetima formiranim povodom napada na novinare i imovinu medija, poručeno je sa sastanka vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića sa predsjednikom i potpredsjednicom Sindikata medija Radomirom Kračkovićem i Marijanom Camović Veličković.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku koji je organizovan u Vrhovnom državnom tužilaštvu, dogovoreno je da će Državno tužilaštvo imenovati kontakt osobu za komunikaciju sa Sindikatom medija u cilju pružanja potrebnih informacija o predmetima koji se odnose na napade na novinare.

- Vrhovni državni tužilac istovremeno je upoznao sagovornike da su od svih državnih tužilaca zatraženi izvještaji o postupanju u predmetima koji su formirani povodom napada na novinare i imovinu medija, kao i informacije o primjeni preporuka Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija. Sagovornici su se saglasili da će obostrano dati puni doprinos za unapređenje saradnje u narednom periodu - piše u saopštenju Sindikata medija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:38