Ministarstvo ekonomskog razvoja / - FOTO: MINA
17/11/2023 u 17:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MER pozvao na izbor vizuelnog identiteta nacionalnog brenda

Predlozi su predstavljeni 10. novembra žiriju za izbor pobjedničkog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore, a jedan glas daće i građani Crne Gore

Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) je kao nosilac politike nacionalnog brendiranja, u obavezi da, u skladu sa Strategijom razvoja nacionalnog brenda 2022-2026, ali i Zakonom o nacionalnom brendu, definiše vizuelni identitet nacionalnog brenda Crne Gore. Imajući u vidu značaj samog procesa, ali i važnost uključivanja akademske zajednice u taj proces, u cilju njegovog uspješnog okončanja, nakon obavljenih konsultacija sa Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Mediteran i Univerzitetom Donja Gorica, definisan je model saradnje na izradi predloga rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda, saopštavaju iz ministarstva. 

- Predmetni model, podrazumijevao je da studenti sa svakog univerziteta budu angažovani na izradi predloga rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore, pod vođstvom profesora, okupljenih u tzv. mentorske timove. Svaki univerzitet je dao predlog članova mentorskih timova, a studenti su odabrani po pozivnom konkursu koji je okončan u avgustu tekuće godine. Ukupno tri radna studentska i tri mentorska tima, bila su u obavezi da izrade po jedan predlog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda i da ih dostave Ministarstvu do 31. oktobra. Predmetni predlozi predstavljeni su u petak 10. novembra 2023. godine Žiriju za izbor pobjedničkog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore, a jedan glas u Žiriju uzeće i građani Crne Gore - navodi se u saopštenju MER-a.

Uzimajući u obzir važnost uključivanja javnosti u sam proces, molimo Vas da uzmete učešće u procesu javnog glasanja i Vaš glas date predlogu koji smatrate najadekvatnijim da predstavlja nacionalni brend Crne Gore.

Anketa je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/rj1Kpoky4pvthRvN6.  

Predlozi rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore predstavljeni su dalje u tekstu.

Radni studentski tim Univerziteta Crne Gore, koji su činili studenti: Aleksandra Drecun, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje; Miloš Nikolić, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje; Biljana Popovic, Fakultet političkih nauka i Stefan Raičević, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, izradio je sljedeći predlog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda:

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:59