Zgrada Ministarstva pravde / FOTO: Radoje Živković
24/01/2024 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Objavljen poziv za javnu raspravu o tekstu nacrta strategije reforme pravosuđa

Učešće u javnoj raspravi mogu uzeti svi zainteresovani građani, naučna i stručna javnost, državni organi, strukovna udruženja, politički subjekti, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, mediji i sve zainteresovane organizacije i zajednice

Ministarstvo pravde je na svojoj internet stranici objavilo Poziv za javnu raspravu o tekstu Nacrta strategije reforme pravosuđa 2024-2027, sa Akcionim planom za period 2024-2025.

Javna rasprava sa pratećim Akcionim planom trajaće 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva,  do 13. februara.

Učešće u javnoj raspravi mogu uzeti svi zainteresovani građani, naučna i stručna javnost, državni organi, strukovna udruženja, politički subjekti, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, mediji i sve zainteresovane organizacije i zajednice.

-  Imajući u vidu značaj koji ovaj strateški dokument ima za jačanje nezavisnosti, odgovornosti, stručnosti i efikasnosti pravosuđa, odnosno za unapređenje pravne sigurnosti i vladavine prava u Crnoj Gori, Ministarstvo pravde u okviru postupka javne rasprave organizovaće Okrugli sto na kome će se predstaviti Nacrt strategije reforme pravosuđa 2024-2027, sa Akcionim planom za period 2024-2025, koji je rezultat rada Radnog tima za izradu ovog strateškog dokumenta - navode u saopštenju.

Okrugli sto, koji se organizuje uz podršku Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku, će se održati u srijedu 31. januara 2024. godine u hotelu Hilton u Podgorici, sa početkom u 10.00 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:15