Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa / - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
20/02/2024 u 17:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Obilaske škola policija sprovodila samoinicijativno

Uprava policije je, kako je i javno saopšteno, aktivnosti obilaska škola sprovodila samoinicijativno, postupajući prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, kojim se propisuje djelokrug rada policije, naveli su iz ministarstva u saopštenju

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) obavještava javnost da nije uputilo bilo kakav zahtjev ili inicijativu Upravi policije da sprovodi obilaske škola, saopštili su iz resora.

Iz tog resora oglasili su se zbog, kako kažu, različitih reagovanja i interpretacija koje se odnose na aktivnosti policijskih službenika u školama tokom organizacije štrajka.

- Uprava policije je, kako je i javno saopšteno, aktivnosti obilaska škola sprovodila samoinicijativno, postupajući prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, kojim se propisuje djelokrug rada policije. Dakle, navedene aktivnosti nijesu sprovođene u “cilju zastrašivanja učesnika štrajka”, kako se navodi u pojedinim malicioznim izjavama predstavnika Sindikata prosvjete Crne Gore i nemaju nikakve veze sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija - naveli su iz MPNI u saopštenju.

Ministarstvo tužilo Sindikat prosvjete zbog štrajka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:56