/ - ДАН
15/09/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo razriješilo predstavnike u školskom odboru u OŠ "Maršal Tito": Glasali protiv smjene direktorice

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, članovi Školskog odbora koji su predstavnici Ministarstva prosvjete, nisu u skladu sa zakonom zastupali interese i stavove organa koji ih je izabrao

Nakon obavještenja Udruženja “Roditelji Ulcinja” da je na sinoć održanoj sjednici Školskog odbora OŠ “Maršal Tito” Ulcinj, odlučeno da se glasa protiv predloga Uprave za inspekcijske poslove za razriješenje direktorice Medine Čobe, Ministarstvo prosvjete je danas razriješilo oba svoja predstavnika u Školskom odboru ove ustanove, saopšteno je iz ovog resora.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, članovi Školskog odbora koji su predstavnici Ministarstva prosvjete, nisu u skladu sa zakonom zastupali interese i stavove organa koji ih je izabrao.

- Naime, nijesu ispoštovali predlog da se zbog više utvrđenih nezakonitih postupanja  u pogledu formiranja odjeljenja i povećanja broja izvršilaca koje je utvrdila Prosvjetna inspekcija, direktorica Čoba razriješi dužnosti. Podsjetićemo da je Ministarstvo prosvjete, odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupilo po inicijativama koje su nam dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice OŠ „Maršal Tito” Ulcinj, Medine Čobe - objašnjavaju iz ministarstva.

Takođe, kako dodaju, još 5. septembra Upravi za inspekcijske poslove upućen zahtjev za inspekcijski nadzor u OŠ „Maršal Tito", Ulcinj.

- Uprava za inspekcijske poslove je Ministarstvu prosvjete dostavila predlog za razrješenje direktorice Čoba koji je proslijeđen Školskom odboru na nadležno postupanje - zaključuju oni.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2023 18:02