/ - NATALIJA MRDAK, Dan
16/02/2024 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI, MF i Vlada pozivaju na dijalog, Sindikatu prosvjete ponovo dali istu ponudu

Naredni sastanak je zakazan za nedjelju, 18. februar.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), Ministarstvo finansija i Vlada Crne Gore pozvali su Sindikat prosvjete (SPCG) da nastave dijalog, kako bi došli do sistemskog i održivog rješenja, vodeći računa o interesima djece i roditelja.

Iz MPNI su saopštili da su njihovi predstavnici na današnjem sastanku sa predstavnicima SPCG još jednom prenijeli ranije saopštenu ponudu Ministarstva finansija i Vlade. Ta ponuda, kako su naveli, podrazumijeva uvećanje zarade prosvjetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15 odsto, koje bi se počelo primjenjivati najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine.

- MPNI poziva SPCG da se nastavi dijalog po ovom pitanju, kako bismo došli do sistemskog i održivog rješenja, vodeći računa o interesima djece i roditelja - kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je naredni sastanak zakazan za nedjelju.

Predsjednik SPCG Radomir Božović najavio je danas, na konferenciji za novinare, da će prosvjetni radnici početi u ponedjeljak štrajk, jer sa Vladom nije postignut dogovor o uvećanju zarada previđenih Granskim kolektivnim ugovorom za tu oblast.

Štrajk prosvjetara počinje u ponedjeljak: Nastavu neće održavati oko 70 odsto prosvjetnih radnika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:43