Sa sastanka u Palati Chaillot / - FOTO: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine
08/03/2024 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Nakon inspirativnih razgovora u Palati Chaillot, obećavamo održivu budućnost

Nadovezujući se na plodne diskusije održane tokom nedavne večere sa kolegama iz Francuske, Malte, Litvanije i SAD i drugih država u Palati Chaillot, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović istakao je da ujedinjenost u našoj posvećenosti vodi ka održivijoj budućnosti.

- Razgovori su istakli kritičnu potrebu za dekarbonizacijom i podizanjem svesti javnosti o ključnim pitanjima životne sredine. Prepoznajući međusobno povezanu prirodu ekonomskog, ekološkog i društvenog blagostanja, Odović je naglasio da aktivno se radi na zajedničkoj budućnosti koja njeguje zdravije okruženje za sve građane - dodaje se u saopštenju ministarstva.

Ova posvećenost, kako se navodi, poprima poseban značaj unutar zidina Palate Chaillot. Dom koji prikazuje evoluciju građevinarstva i arhitekture od srednjeg vijeka do danas, Palata služi kao snažan podsjetnik na trajni uticaj čovječanstva na našu okolinu.

U okviru ovog simboličnog okruženja sa ponosom je najavio predstojeću „Declaration de Chaillot“.

Ova deklaracija će ocrtati sveobuhvatnu strategiju za postizanje dekarbonizacije i osnažiti naše građane da postanu aktivni učesnici u izgradnji održivije budućnosti, dodaje se.

- Deklaracija de Challiot, koja će biti potpisana danas, predstavlja važan korak ka ostvarivanju ciljeva koji su od krucijalnog značaja za izgradnju odživije budućnosti - naglasio je Odović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:41