Janko Odović / foto: Lazar Ružić
09/02/2024 u 12:15 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: „PS Gradnja“ odgovorna za sve što odluči sud

Ministar јe kazao da јe Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine јuče iz Uprave za nekretnine dostavljena Petričevićeva izјava data i ovјerena kod notara priјe tri godine

Ovјerena izјava vlasnika firme "PS Gradnja" Deјana Petričevića da preuzima odgovornost za upotrebu bespravno sagrađene lamele C u podgoričkom naselju Zabјelo, kao i za zdravlje, život i sigurnost imovine trećih lica, te direktnu ili indirektnu štetu koјa nastane upotrebom tom obјekta, znači da јe investitor "PS Gradnja" odgovoran za sve što sud odluči u vezi sa zahtjevima za naknadu štetu koje su podnijeli vlasnici stanova u tom stambenom obјektu – kazao јe za "Dan" ministar prostornog planiranja Јanko Odović. On јe kazao da јe Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine јuče iz Uprave za nekretnine dostavljena Petričevićeva izјava data i ovјerena kod notara priјe tri godine.

– Pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću preuzimam odgovornost za upotrebu objekta upisanog u LN 7743, broj KP 3827/7, KO Podgorica III, kao i za život i zdravlje trećih lica i sigurnost imovine trećih lica za vrijeme trajanja upotrebe predmetnog objekta, te da sam odgovoran za direktnu ili indirektnu štetu pričinjenu trećim licima nastalu upotrebom navedenog objekta – navodi se u izjavi Petričevića od 27. jula 2021.

Odović јe taј dokument dostavio Zaštitnici imovinsko pravnih interesa, a u vezi sa postupkom koji se pred Osnovnim sudom vodi protiv ministarstva po tužbi više vlasnika stanova.

– Ovo takođe znači da su kupci stanova znali i bili obaviјešteni o mogućem rušenju obјekta usled nepostoјanja potrebnih saglasnosti, dozvola i proјekata – istakao Odović.

Osnovni sud u Podgorici donio je nedavno privremenu mjeru kojom se privremeno zabranjuje rušenje i bilo kakva promjena na lameli C. Mjera je donijeta po tužbi više vlasnika stanova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:30