/ -
05/01/2023 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Pljevlja otkazala gostoprimstvo Abazoviću: Pozerstvo i populizam neprihvatljivi

Kovačević je istakao da svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na ovu opštinu, nijesu realizovani

I pored  prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovaj put smo ipak odlučili da premijeru otkažemo gostoprimstvo iako nam je, za razliku od prethodne dvije posjete, ovaj put najavio svoj dolazak, saopštio je predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević.

Abazović: Pljevlja imaju primat, slične mjere i za Bijelo Polje i Berane

- Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtjevima Abazović i njegova Vlada bi da marketinški  „popeglaju“ ovom posjetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja. Ovim gestom, pozerstvu i populizmu Abazovića, želimo jasno staviti do znanja da  nam je takav pristup od strane najodgovornijeg organa Izvršne vlasti neprihvatljiv. Namjeru da u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nijesmo dozvolili. Nismo željeli da učestvujemo u nadmetanju  da se na ozbiljnom problemu pravi jeftina politička promocija, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, i do sada se svaka priča sa trenutnim premijerom  završavala njegovom ličnom promocijom, a rezultati i konkretne aktivnosti su uvijek  izostajale.

- Podsjetiću da je tako bilo  od samog početka. Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, preko  gubitka donacije slovenačke Vlade od preko milion eura za sanaciju vodoizvorišta Breznica jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas po treći put najavljuje. Poslednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je usledila nakon toga je bilo uklanjanje  sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat, naveo je on.

Kovačević je istakao da svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na ovu opštinu, nijesu realizovani.

- Vremena za jalove priče stvarno više nemamo. Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rješavanju ekoloških problema grada. Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvijek otvorena.  Do tada, molim današnje posjetioce  da  ne siju dodatnu maglu u Pljevljima, naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:45