/ FOTO: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
28/01/2023 u 11:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Posvećeni razvoju poljoprivrede i korišćenju potencijala sjevernih opština

On je prilikom posjete Opštini Gusinje naglasio da je ruralni razvoj i poljoprivreda jedna od razvojnih šansi za tu lokalnu samoupravu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u potpunosti posvećeno razvoju poljoprivrede i korišćenju potencijala opština na sjeveru Crne Gore, saopštio je državni sekretar u tom resoru, Salih Gjonbalaj.

On je prilikom posjete Opštini Gusinje naglasio da je ruralni razvoj i poljoprivreda jedna od razvojnih šansi za tu lokalnu samoupravu.

Gjonbalaj se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, sastao sa čelnicima Opštine, predsjednicom Anelom Čekić i saradnicima, sa kojima je razgovarao o aktuelnostima i otvorenim pitanjima iz nadležnosti tog resora, kao i o situaciji koja je nastala usljed elementarnih nepogoda, uključujući poplave, klizišta i oštećenja na poljoprivrednim gazdinstvima.

- Tokom sastanka, čelnici Opštine predočili su glavne izazove sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači iz Gusinja, a govorilo se i o primarnim infrastrukturnim projektima u cilju razvoja poljoprivrede u toj opštini- navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, nakon sastanka, obišli nekoliko lokacija koje su pogođene nevremenom.

Gjonbalaj je poručio da je Ministarstvo odlučno u svom nastojanju da, u saradnji sa Vladom, u mjeri mogućeg, pruži podršku poljoprivrednim proizvođačima u ugroženim područjima u opštinama, koji su bili pogođeni klimatskim nepogodama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:26