Javni oglas za upis na vojne akademije / Ministarstvo odbrane
31/03/2023 u 14:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan oglas za upis na vojne akademije u Sjevernoj Makedoniji, Italiji i Austriji

Na vojnoj akademiji “General Mihailo Apostolski” u Skoplju biće upisana tri kadeta, u Italiji će moći da se upiše jedan kadet, dok će u Astriji moći da studiraju dva kadeta

Ministarstvo odbrane raspisalo je javne oglase za upis na vojne akademije u Sjevernoj Makedoniji, Italiji i Austriji, počev od studijske 2023/24. godine.

Na vojnoj akademiji “General Mihailo Apostolski” u Skoplju biće upisana tri kadeta, odnosno kadetkinje iz Crne Gore, a smjerovi se biraju nakon druge godine studija.   

Na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Italiji moći će da se upiše jedan kadet ili kadetkinja iz Crne Gore. Prve tri godine studija su u Modeni, a dvije posljednje u Torinu.    

Za studiranje na Terezijanskoj akademiji, koja se nalazi nadomak Beča, traže se dva kadeta ili kadetkinje, i to jedan (jedna) za smjer Pješadija, a drugi (druga) za smjer Logistika.    

Kandidati moraju biti crnogorski državljani, bez državljanstva druge države, najmanje vrlodobri đaci svršene četvorodišnje srednje škole ili učenici završnog razreda, ne mogu biti mlađi od 18 godina, niti stariji od 21 godinu na dan 31. decembra ove godine. 

Oglasi traju do 19. aprila ove godine.

Tekstove oglasa, gdje su detaljno navedeni svi opšti i posebni uslovi, prava i obaveze kadeta tokom školovanja, spisak potrebne dokumentacije, obrazac za prijavu, kao i metodologija i postupak selekcije izbora kandidata, možete naći na sljedećim linkovima: 

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-izbor-tri-kadeta-kinje-za-obrazovanje-na-vojnoj-akademiji-general-mihailo-apostolski-u-skoplju-republika-sjeverna-makedonija

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-izbor-jednog-e-kadeta-kinje-za-obrazovanje-na-vojnoj-akademiji-kopnene-vojske-u-republici-italiji-smjer-pjesadija

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-izbor-dva-kadeta-kinje-za-obrazovanje-na-terezijanskoj-vojnoj-akademiji-u-republici-austriji

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti i putem telefona 020 483 482 i 020 483 554, radnim danima od 8 h do 14 h.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:21