Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa / - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
22/12/2023 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Škole u Budvi i Kotoru prijavile roditelja zbog šverca dokumenata prilikom upisa djece

Ministarstvo prosvjete obavijestilo je nadležne državne organe, koji su saopštili da preduzimaju aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja

Direktor JU SMŠ "Danilo Kiš" u Budvi Krsto Vuković, prijavio je nadležnom centru bezbjednosti S.M. zbog falsifikovanja dokumenata njegove malodobne djece prilikom navodnog prepisa iz jedne škole u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Kako se navodi u saopštenju MPNI, u oktobru po konkursu za vanredne kandidate, S.M. je podnio zahtjev za upis mlađe ćerke A.M. u prvi razred i priložio tražena dokumenta.

Uprava škole je posumnjala u vjerodostojnost dokumenata za A.M. i kontaktirala direktora škole na koju se vode dokumenta za A.M.

- Od škole je stiglo obavještenje da A.M. nikada nije bila učenik te škole. Iz tog razloga je izvršena dodatna provjera za dokumenta starije ćerke S.M. i utvrđeno je da se takođe radi o falsifikatu. Ustanovljeno je takođe da je S.M. prilikom upisa za najmlađu kćerku u JU OŠ "Ivo Vizin" u Prčanju, predao falsifikovana dokumenta iz kojih razloga je i direktorica škole Petra Ćetković podnijela krivičnu prijavu - navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Kako se navodi, Ministarstvo je obavijetilo nadležne državne organe, koji su saopštili da preduzimaju aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pozdravlja ažurnost direktora škola u Budvi i Kotoru i apeluje na sve činioce u sistemu na dodatnu pažnju i odgovornost u cilju otkrivanja i suzbijanja ovakvih pojava, ističe se u saopštenju MPNI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:11