Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/01/2024 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skupština obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Ovom prilikom, kako su naveli iz Skupštine, prisutnima će se obratiti predsjednik Parlamenta Crne Gore Andrija Mandić i predsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan

Skupština Crne Gore u saradnji sa Jevrejskom zajednicom u Crnoj Gori simboličnim programom obilježiće Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta – 27. januar.

Ovom prilikom, kako su naveli iz Skupštine, prisutnima će se obratiti predsjednik Parlamenta Crne Gore Andrija Mandić i predsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan, a događaju će prisustvovati poslanici, predstavnici diplomatskog kora, kao i prijatelji Jevrejske zajednice.

- Povodom ovog važnog datuma, uz vrhovnog rabina Luciana Moša Prelevića, predsjednik Skupštine i predsjednica Jevrejske zajednice, simbolično će zapaliti šest svijeća, u znak sjećanja na 6.000.000 stradalih, nakon čega će prisutni biti u prilici da pogledaju i izložbu pod nazivom "Tišina razorenih zidova", koja prikazuje srušene sinagoge - dodaje se u saopštenju.

Događaj će biti održan u Umjetničkom paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (Marka Miljanova 2), u subotu, 27. januara 2023. godine, sa početkom u 11h.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:32