Ilustracija
24/03/2024 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP: Očuvanje sjećanja na žrtve bombardovanja moralna obaveza društva

Očuvanje sjećanja na žrtve bombardovanja 24. marta 1999. godine moralna je obaveza društva, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

- Na današnji dan, prije 25 godina, avioni NATO-a bombardovali su, bez rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a, suverenu zemlju SR Jugoslaviju, čiji je dio bila i naša Crna Gora. Taj 24. mart 1999. godine nikada nećemo zaboraviti i uvijek ćemo čuvati sjećanje na sve nevino nastradale u tom nepotrebnom i duboko nepravednom ratu, kazali su iz SNP-a.

Iz te stranke su naveli da imaju obavezu da se sa dubokim pijetetom sjećaju žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih.

- Svaki život koji je izgubljen je tragedija i moralna obaveza društva je da njeguje kulturu sjećanja na žrtve, da znanjem i edukacijom novih generacija spriječi da se takva nepravda više nikada nikome ne ponovi, saopštili su iz SNP-a i poručili da Crna Gora, kao država koja je prije 25 godina preživjela takvo iskustvo, ima imperativ da u međunarodnoj areni bude najveći zagovornik mira i građenja konsenzusa među narodima kroz razgovor i razumijevanje.

Dajković: Američka ambasadorka da konačno uputi izvinjenje zbog NATO bombardovanja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:35