/ - PHOTO BY ENGIN AKYURT ON UNSPLASH
30/11/2021 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стоматолошка комора: Баровић се, уз подршку Бојанића, неовлашћено представља за В.Д. предсједника

Вјерујемо да је стоматолошка и свеукупна црногорска јавност већ препознала средства којима се служи др Баровић и његове намјере, наводе они

Стоматолошка комора Црне Горе обавјештава стоматологе и црногорску јавност да се др Баровић, без било каквог законског основа и даље неовлашћено представља за В.Д. предсједника Стоматолошке коморе, уз подршку др Душка Бојанића, који се представља као његов пуномоћник.

Саопштење Стоматолошке коморе:

Истовремено, обавјештавамо стоматологе и црногорску јавност да је др Никола Баровић, који се супротно прописима, представља као В.Д. предсједника Стоматолошке коморе, у сарадњи са још неколико стоматолога организовао наводну сједницу Скупштине подружнице Стоматолошке коморе за Подгорицу, Тузи и Даниловград, те да је на тој сједници заједно са др Баровићем, његовим пуномоћником, др Душком Бојанићем и свим осталим организаторима, било свега 32 доктора стоматологије из Подгорице, Тузи и Даниловграда од укупног броја од 265 доктора стоматологије из Подгорице, Тузи и Даниловграда.

Дакле, свеукупно др Баровић, др Бојанић и још свега 30 доктора стоматологије се окупило на скуп заказан супротно прописима и од стране неовлашћених лица.

Овакав скуп није заказан сходно прописима Стоматолошке коморе, није заказан од стране овлашћених представника Стоматолошке коморе који су изабрани на легалан и легитиман начин, а број присутних доктора стоматологије јасно показује колику подршку има др Баровић и људи око њега, те показује да, не само да је скуп нелегалан, већ је без икаквог легитимитета.

Подсјећања ради у августу 2021.године су одржани избори за чланове Скупштине Стоматолошке коморе па је свако од регистрованих доктора стоматологије имао право да бира и буде биран за члана Скупштине Стоматолошке коморе.

Сходно процесу избора који је спроведен формирани су легитимни органи и представници Стоматолошке коморе Црне Горе, па је др Неџад Дрешевић изабран за предсједника Скупштине Стоматолошке коморе Црне Горе, а др Иван Пејаковић за предсједника Стоматолошке коморе, а изабран је Извршни одбор Стоматолошке коморе Црне Горе .

Истовремено формиран је организациони одбор ИВ Конгреса стоматолога Црне Горе, а одржавање Конгреса планирано је за 2022.годину.

Овако изабрани представници Стоматолошке коморе и овако форимирани органи Стоматолошке коморе су једини легитимно и сходно прописима изабрани органи и представници Стоматолошке коморе, па свако представљање др Николе Баровића као В.Д. предсједника Стоматолошке коморе нема упориште у прописима, а такве радње ће, у наредном периоду, бити предмет рада надлежних државних органа.

С обзиром на медијске иступе др Баровића, цијенили смо да др Баровић има неки лични проблем са др Гораном Мандићем, као доскорашњим предсједником Стоматолошке коморе.

Међутим, испоставља се да др Баровић има проблем и са новоизабраним предсједником др Иваном Пејаковић, за којег каже „да нема ни личних ни професионалних квалитета“, па и са члановима Скупштине Стоматолошке коморе и члановима Извршног одбора, а посебно јер др Баровић своје колеге, новоизабране представнике Стоматолошке коморе назива анонимусима, а при том ријеч је о људима са значајном репутацијом који су признати у својој професији. Овим др Баровић показује да има проблем са самим собом. 

Посебно указујемо да наводи ове групе стоматолога, у погледу наводног отуђивања новца од стране овлашћених представника Стоматолошке коморе и наводних других неправилности у раду Стоматолошке коморе Црне Горе су без основа јер да др Баровић има било какве аргументе у погледу наводног отуђивања новца, покренуо би одговарајуће поступке код надлежних државних органа, а овако то је прича без аргумената, односно покушај да се код стоматолога и црногорске јавности створи утисак да је др Баровић добар, а да су сви остали лоши и да ће он са групицом стоматолога спасити Стоматолошку комору, а у ствари је само представа за јавност без било каквог утемељења у прописима и без аргумената, а све зарад личне промоције др Баровића и његове стоматолошке ординације.

Посебно указујемо да је рад Стоматолошке коморе Црне Горе транспарентан и да се сви наводи могу лако провјерити, јер у Стоматолошкој комори постоје докази о свим располагањима са новцем Стоматолошке коморе.

Вјерујемо да је стоматолошка и свеукупна црногорска јавност већ препознала средства којима се служи др Баровић и његове намјере.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:10