/ BILJA BRAšNJO - BILJA BRAšNJO
14/09/2022 u 11:50 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Nikšiću velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

U pomoć pritekli i željezarci, vatrogasci, policija i vojska

Na Trgu Slobode u Nikšiću počela je velika akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje opštinski Crveni krst sa lokalnim Odborom za dobrovoljno davalaštvo, a u saradnji sa Opštinom Nikšić. Akcija, koja je organizovana povodom 18. septembra, Dana Opštine Nikšić, završava se u petak, a već danas do 10 časova prikupljeno je oko 40 jedinica dragocjene tečnosti.

- Ove godine je novina ta što smo akciju uvrstili u kalendar manifestacije "Septembarski dani" što je za nas vrlo bitno jer je pokrovitelj akcije Opština Nikšić pa smo mogli nesmetano da sprovodimo kampanju i da stimulišemo i ljude na način koji smo inače radili. Novina je i što akciju započinjemo na Trgu Slobode zahvaljujući Vojsci Crne Gore koja nam je dodijelila šator. Akciji se danas prodružuju i vojska, policija, služba zaštite i spasavanja, a sada su nams tigli i radnici Željezare, rekla je sekretar nikšićkog Crvenog krsta Ana Macanović.

Da da krv prijavilo se i oko 20 željezaraca koji već tri mjeseca protetsom u fabrici traže rješenje brojnih problema sa kojima se suočavaju.

- Došli smo da pokažemo da radnici Željezare i dalje imaju onu humanost koju su imale naše starije generacije, naši očevi, djedovi. Mi trađimo pomoć od države pa je red i da mi nekome damo pomoć. Možda će ova naša krv, koja se poslednja tri mjeseca pokazala kao čelična, nekome pomoći u borbi za život. Željezara imala svoj klub dobrovoljnih davalaca krvi i ja se iskreno nadam da ćemo u skorijem vremenu imati i novi klub koji će biti pod nazivom "Ne damo Željezaru", rekao je predstavnik nikšićkih željezaraca Ivan Vujović.

Sjutra i prekosjutra akcija će se odvijati u Kabinetu za transfuziju krvi Nikšić kada će krv daru članovi svih dvanaest Klubova dobrovoljnih davalaca krvi koliko ih je u registrovano u gradu pod Trebjesom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:25