Gimnazijalci posjetili NVU Naša djeca / Instagram
17/11/2023 u 21:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učenici Gimnazije "Slobodan Škerović" posjetili NVU "Naša djeca": Računajte na nas

Gimnazijalci su pripremili na školskim radionicama šablone za majice i cegere, naslikali crteže, ilustrovali svoje omiljene knjige i poklonili ih drugarima iz NVU "Naša djeca"

Jedna sunčana majica, koja je izašla iz šarene radionice NVU Naša djeca, pokrenula je gimnazijsku priču "Računajte na nas", objavili su na Instagram stranici moderatori Gimnazije "Slobodan Škerović".

Na časovima dodatne nastave iz engleskog jezika učenici su sa svojom profesoricom Tanjom Bojić došli na ideju da svojim aktivnostima izađu iz okvira učionice i pokucaju na vrata onih kojima je potrebna podrška, osmijeh, zagrljaj i pružena ruka da zajedno pravimo bolji svijet.

- Debatujući o različitim temama u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti prepoznali su mnoge probleme i poteškoće u svom okruženju i kroz kreativne radionice pokrenuli jednu lijepu priču sa sloganom "Računajte na nas" - navodi se u saopštenju objavljenom na Instagramu 

Pripremajući temu za jednu od debata na engleskom jeziku Equal opportunity is only fair and it makes sense, učenici su s profesoricom diskutovali o mogućnostima koje se pružaju mladim ljudima u današnjem društvu da se angažuju i uključe u različite projekte.

- Kroz brojne primjere iz svog okruženja zaključili su koliko je važno da svi imamo jednake mogućnosti da se integrišemo u društvu. Izrazili su želju da pokucaju na vrata NVU Naša djeca, koja okuplja djecu i adolescente sa smetnjama u razvoju, zavire u njihovu šarenu radionicu i pruže podršku ovim mladim i talentovanim ljudima za veliki trud, rad i ogromnu ljubav s kojom oni i njihovi roditelji kreiraju različite proizvode. Vrata su nam bila širom otvorena, zagrljaji najsnažniji, a radionica prava riznica kreativnih rukotvorina - navode iz gimnazije.

Učenici su sa profesoricom Tanjom Bojić i zamjenicom direktorice Anom Aranitović posjetili NVU Naša djeca 9. novembra u 18 h. Maturanti Đina Šišević, Julija Mijušković, Teodora Vuksanović, Ajša Reković, Laura Đuričković, Mia Marković i Đorđe Purić i učenice drugog razreda dvojezičnog odjeljenja 2-E2 Nina Duborija, Irina Radulović, Sofija Šćekić i Andrea Perić pripremili su na školskim radionicama šablone za majice i cegere, naslikali crteže, ilustrovali svoje omiljene knjige i poklonili ih drugarima iz NVU Naša djeca. Bila je to prava eksplozija radosti, ljubavi i znanja. Radionica je bila ispunjena muzikom, plesom, šarenim crtežima i novim prijateljstvima. Ovo je samo početak jedne lijepe priče i prva u nizu posjeta onima koji treba da znaju da uvijek imaju podršku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:10