Ilustracija / - UPRAVA POLICIJE/ TWEETER
15/08/2023 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: U Crnu Goru za četiri dana na dva granična prelaza ušlo 30.000 vozila

Apelujemo na građane da poštuju odredbe Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, prvobitno u cilju njihove, ali i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju kako bi se izbjegle saobraćajne nezgode, navode iz policije

Tokom prethodna četiri dana na graničnom prelazu Sukobin, u Crnu Goru ušlo je 18.563 vozila, dok je na graničnom prelazu Debeli brijeg ušlo 11.463 vozila. U istom periodu, kroz tunel Sozina, koji spaja centralni dio Crne Gore sa primorjem, a nalazi se u Baru, prošlo je preko 50.000 vozila, saopšteno je iz Uprave policije.

- Područje teritorije opštine Bar jeste turistički posjećeno, ali je Bar takođe i tranzitna destinacija, kroz koju svakodnevno cirkuliše veliki broj vozila u danima sezone. S obzirom na putnu infrastrukturu, koja nije na zadovoljavajućem nivou zbog velikog priliva vozila, kako stranih tako i domaćih turista, stvaraju se saobraćajne gužve, velike kolone, kao i povremeni zastoji. Kako bi spriječili stvaranje zastoja, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar ulažu velike napore kroz stalno fizičko regulisanje saobraćaja. U isto vrijeme, postupaju i po prijavama građana, obezbijeđuju javne priredbe, okupljanja, ali i vrše uviđaje saobraćajnih nezgoda kao i druge aktivnosti koje omogućavaju bezbjedno funkcionisanje građana i turista koji borave u tom gradu, saopšteno je iz Uprave policije.

Odjeljenje bezbjednosti Bar je u deficitarnom stanju kada je u pitanju kadrovska popunjenost, ističu iz UP, ali i uprkos navedenom, službenici vrše poslove i zadatke nesmanjenim intenzitetom, trudeći se da stvore bezbjednije uslove za život lokalnog stanovništva, kao i turista.

- I pored svih napora i apela koje smo uputili, kao i svog preventivnog djelovanja policijskih službenika, u julu je pod uticajem alkohola zatečen 251 vozač, od čega je lišeno slobode njih 52, a iz saobraćaja isključeno 199 vozača. Izdata su 1.602 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i podnijete 292 prekršajne prijave. Apelujemo na građane da poštuju odredbe Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, prvobitno u cilju njihove, ali i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju kako bi se izbjegle saobraćajne nezgode, naročito one sa najtežim posljedicama, za koje su u velikom broju uzročnici alkohol, preticanje i prekoračenje brzine, navode iz policije.

Uputili su apel i stranim državljanima, za koje važe isti zakonski propisi dok borave na teritoriji Crne Gore.

- Napominjemo, u cilju bezbjednog i ugodnog boravka u našoj zemlji, stranci su u obavezi da u roku od 24 časa od momenta ulaska u Crnu Goru prijave boravak, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:41