Danilo Šaranović / - MUP
10/05/2024 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Upravni sud odbio tužbu Šaranovića

Upravni sud odbio je tužbu ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, koji je tužio Vladu jer je za vršioca dužnosti direktora Uprave policije izabrala Aleksandra Radovića, a smijenila Zorana Brđanina.

Sud je ocijenio da se u ovom sporu Šaranović pojavljuje kao tužilac iako nije odlučivano o nekom njegovom pravu, niti je Vladinom odlukom povrijeđeno neko njegovo pravo ili pravni interes, pa nije ni ulazio u ocjenu osnovanosti Šaranovićevog tužbenog zahtjeva.

- Tužilac D.Š., ministar unutrašnjih poslova, podnio je Upravnom sudu tužbu protiv rješenja Vlade Crne Gore, broj 08-100/24-1394/3 od 13.03.2024 godine, kojim je za vršioca dužnosti direktora Uprave policije određen mr A.R., dosadašnji pomoćnik direktora Uprave policije – rukovodilac Sektora za finansijsko-obavještajne poslove, do postavljenja direktora Uprave policije, u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci - navodi se u saopštenju Upravnog suda. 

Šaranović je u tužbi ustvrdio da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov predlog da na čelo policije dođe Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila premijera Milojka Spajića da predloži novog kandidata, da je on protivpravno predložio Radovića i da je zbog toga taj policijski funkcioner nezakonito izabran na poziciju.

On je zatražio od suda poništenje rješenja o imenovanju Radovića, a kao razloge za to navodi pogrešnu primjenu materijalnog prava, povredu pravila postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Šaranović je ocijenio da rješenje o imenovanju v.d. direktora Uprave policije ne sadrži propis iz kog proizilazi na zakonu zasnovan osnov za njegovo donošenje.

Radović: Prijaviću se za direktora policije, nedostatak kadra problem broj jedan

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jul 2024 22:21