/ - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
04/04/2024 u 18:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada će Ustavnom sudu dostaviti mišljenje o Temeljnom ugovoru

Vlada će Ustavnom sudu dostaviti mišljenja u tekstu koji je pripremilo Ministarstvo pravde o ocjeni saglasnosti sa Ustavom i zakonom Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne Crkve.

Vlada je usvojila Objedinjeni izvještaj o radu mješovitih komisija za sprovođenje: Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne Crkve.

(VIDEO) Potpisan Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve

Kako je saopšteno nakon sjednice, razmotreni su predlozi mišljenjā na Inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu saglasnosti  sa Ustavom i zakonom Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne  Crkve, prenosi portal RTCG.

Inicijativu su podnijeli Socijaldemokratska partija u martu 2023. godine kao i Radojka Mijanović  u novembru 11. 2022. godine.

- Tim povodom, Vlada je zaključila da Ustavnom sudu dostavi mišljenja u tekstu koji je pripremilo Ministarstvo pravde - saopšteno je iz Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:36