Uprava za inspekcijske poslove / - Управа за инспекцијске послове - Лазар Ружић
15/06/2021 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због кршења мjера написане казне од 70.000 еура

У контролама утврђено jе 56 неправилности, за коjе су инспектори издали 66 прекршаjних налога у укупном износу од 70.350 еура и подниjели 20 захтjева за покретање прекршаjног поступка

Због непоштовања епидемиолошких мjера инспекциjе су за мjесец и по издале прекршаjне налоге у укупном износу од 70.350 еура.

Туристичка инспекциjа,Тржишна инспекциjа, Инспекциjа рада, Инспекциjа за игре на срећу и Здравствено-санитарна инспекциjа су од првог маjа до данас извршиле 8.180 контрола по основу поштовања епидемиолошких мjера Министарства здравља.

– У овим контролама утврђено jе 56 неправилности, за коjе су инспектори издали 66 прекршаjних налога у укупном износу од 70.350 еура и подниjели 20 захтjева за покретање прекршаjног поступка (то су случаjеви у коjима су утврђене веће неправилности, па суд изриче више казне од оне минималне коjа се по закону може изрећи на лицу мjеста) – саопштила jе Управа за инспекциjске послове.

Све грађане, а нарочито угоститеље позиваjу да поштуjу мjере како би се очувала повољна епидемиолошка ситуациjа што битно утиче на опоравак цjелокупне наше економиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:23