Сједница Одбора за родну равноправност / SJEDNICA ODBORA ZA RODNU RAVNOPRAVNOST-IVAN PETROVIC-IPE
27/04/2021 u 23:47 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Одбор за родну равноправност подржао предлог о повећању социјалних давања

Државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања је најавио да је за наредну годину предвиђено родно буџетирање, те да се интензивно ради на подршци свим рањивим категоријама
Одбор за родну равноправност jе на јучерашњем засједању размотрио и подржао предлог закона о буџету Црне Горе за 2021. Државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања Јанко Одовић представљајући буџет казао је да је он програмски, те да је предвиђено повећање социјалних давања, а смањивање опште потрошње. Он је најавио да је за наредну годину предвиђено родно буџетирање, те да се интензивно ради на подршци свим рањивим категоријама.
Током расправе, констатовао је да у предлогу закона ниjесу видљиве буџетске линиjе из коjих се финансираjу активности у области родне равноправности и да то отежава начин његовог разматрања са аспекта надлежности Одбора за родну равноправност. Први програмски буџет био jе своjеврсни методолошки изазов због чега jе потребно да се у самом документу нађу jасне смjернице како ће поjедине потрошачке jединице спроводити политике из области родне равноправности, али и како се он може пратити са аспекта родно осjетљивог буџетирања.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:12