Бобан Мугоша / -р д
27/04/2021 u 11:40 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приватна клиника Мугошине супруге у вријеме пандемије приходовала 950.000

У финансијском извјештају Диjагностике, чији је сувласник супруга Бобана Мугоше, бившег директора Института за јавно здравље, наводи се да су трошкови пословања прошле године били 479.359 еура, од чега се на „набавну вриједност продате робе и трошкове материјала” односи 330.720 еура и остале трошкове 148.639, док је за зараде, накнада и остале личне расходе потрошено 378.800 еура
Приватна здравствена установа Дијагностика, у којој је сувласница Љубица Мугошa, супруга бовшег директора Института за јавно здравље Бобана Мугоше, приходовала је прошле године 951.501 еуро од продаје роба и услуга, показују подаци из извјештаја предатог Пореској управи. Годину раније приходи установе били су око 895.000 еура. На име Љубице Мугоше се води 49 одсто ове клинике.
Ова приватна клиника током пандемиjе прошле године радила jе брзе тестове на вирус корона коjе су наплаћивали 25 еура.
На крају прошле године нераспоређена добит Дијагностике била је 81.843 еура. У финансијском извјештају се наводи да су трошкови пословања прошле године били 479.359 еура, од чега се на „набавну вриједност продате робе и трошкове материјала” односи 330.720 еура и остале трошкове 148.639, док је за зараде, накнада и остале личне расходе потрошено 378.800 еура.
Поднио оставку 7. децембра
Мугоша се повукао са директорске позиције 7. децембра прошле године, три дана након формирања нове владе. Он је тада саопштио да „подношењем оставке желим олакшати процедуру новоj министарки здравља Jелени Боровинић Боjовић, да формира тим коjи ће радити на развоjу здравственог система у складу са визиjом и приоритетима 42. Владе Црне Горе”. Казао је и да је као љекар, професионалац и грађанин ове државе „бескомпромисно посвећен мисиjи очувања и унапређења здравља становништва Црне Горе, остаjем у Институту за jавно здравље”.
– Спреман да и даље, са своjим колегиницама и колегама, доприносим циљевима Института и свеопштем добру и напретку, колико год jе то у домену моjе моћи и знања. Институт за jавно здравље, чиjи сам дио више од 25 година и коjим сам руководио, препознаjе се по преданом раду, професионализму и стручности – навео jе Мугоша.

​Мугоша је у имовинском извјештају навео да му је лани директорска плата била 1.710 еура, а осим тога имао је додатних 350 на име „редован посао – установа”, рента 1.500, наставна дјелатност на Универзитету Црне Горе 385, док је на годишњем нивоу од научне дјелатности и пројеката са Министарством науке, Уницефом, Свјетском здравственом организацијом и билатералним пројектима зарадио 3.500 еура. Према имовинском картону, његова супруга у клиници Диjагностика имала је плату 760 еура, док је кћерки Јовани у фирми „Флека” мјесечна зарада била 270.
Када су у питању некретнине, Мугошина породица посједује четири стамбена објеката, од којих се два воде на Бобана Мугошу и то брвнара од 40 квадрата и стан од 76, а власник је и пословног простора од 42 метра квадратна. На име супруге је апартман од 37 квадрата, док кћерка посједује стан са гаражом од 53 метра квадратна. Бобан Мугоша посједује два плаца грађевинског земљишта од 3.500 и 2.500 квадрата, а на његово име се води још неколико парцела шума и ливада.
Од возила Мугоша посједује аутомобил „мазда” новије генерације, док његова супруга вози „нисан” произведен 2019. године. Бивши директор Института за јавно здравље пријавио је да на банковним рачунима има око 12.000 еура, а његова супруга око 7.400.
Тестове наплаћивали 25 еура
„Дан” је за вријеме Мугошиног мандата писао да је Институт за jавно здравље прошле године данима у Њемачку слао на хиљаде узорака грађана како би добили резултат да ли су позитивни на ковид-19. Ти узорци чекали су се данима, док, са друге стране, приватна поликлиника Диjагностика, у коjоj jе сувласница Љубица Мугоша, супруга Бобана Мугоше, посjедовала тестове коjи резултат даjу за свега сат времена. Те исте тестове наплаћивали су по циjени од 25 еура.

Јована Мугоша, која има плату 270 еура, кредитно је задужена 60.000 еура и рата за стан јој је 614 еура.
Мугоша је дао дозволу Агенцији за спречавање корупције да му контролише банковне рачуне.
М.С.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:39