/ - URA
15/12/2023 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Članovi Borda direktora EPCG iz GP URA spriječili povećanje cijene struje

Iz URA su istakli da će EPCG za sve redovne potrošače odobriti popust oko 5 odsto i da se na taj način neće osjetiti povećanje koje je odobrio CEDIS

Danas je Bord direktora Epcg održao sastanak na kojem se, između ostalog, raspravljalo o povećanju cijena električne energije, a nakon jučerašnjeg sastanku predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i generalnog direktora Zorana Mikića sa pojedinim članovima Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), ova državna institucija neće povećati cijenu električne energije na dio koji se odnosi na nju. 

Odbor je donio odluku da sve redovne platiše, bez obzira na potrošnju, imaju dodatni popust 5,5 odsto i taj način se anulira efekat povećanja cijene struje odobren od strane Regulatorne agencije za energetiku a koji se odnosi na mrežne usluge CEDIS-a.

Ovaj dodatni popust će za potrošače čija je potrošnja manja od 500 kWh važiti do 31.12.2024, a za ostale potrošače do 31.03.2024.

Prema tome, za redovne potrošače članove Zlatnog tima čija je potrošnja do 500kWh ukupni popust u 2024. godini će biti 18 odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:19