Ilustracija / foto: Srđan Boljević, Dan
09/04/2024 u 12:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija Vlade: Limitirane cijene, punije korpe

Akcija „Limitirane cijene“ u punom je jeku i obuhvata širok spektar proizvoda, a, zahvaljujući zajedničkom naporu Vlade i privrede, građanima Crne Gore je u pojedinim lancima na raspolaganju i preko 600 artikala po sniženim cijenama.

- Sve trgovine koje imaju maloprodajne objekte ukupne kvadrature preko 600 m2 ispunile su obavezu iz Odluke o ograničenju marži, a to je rezultiralo sniženjima na korist građana Crne Gore - saopštili su iz Vlade.

Naveli su da u jednom od trgovačkih lanaca razlika u cijenama prije i nakon početka akcije na pojedine artikle doseže čak 48 odsto, a kada se sagleda potrošačka korpa koja obuhvata sve artikle, prosječno umanjenje cijena iznosi oko 20 odsto.

- Osim toga, trgovinski lanci su dodatno obogatili ponudu povoljnih proizvoda zadržavajući i svoje uobičajene akcije, čime je izbor pristupačnih artikala dodatno proširen, što je posebno korisno za građane.

Spajić: Od utorka akcija „limitirana cijena“

U ovom kontekstu, važno je istaći i podršku crnogorskim proizvođačima, čime se ne samo podstiče domaća ekonomija, već se naglašava važnost korišćenja proizvoda iz Crne Gore. Domaći proizvodi zauzimaju posebno mjesto u ovoj inicijativi, omogućavajući da više sredstava ostane u lokalnoj zajednici i doprinese razvoju domaće privrede - navode iz Vlade.

Spajić: Ograničene marže za preko 500 proizvoda

Ističu da Tržišne inspekcije redovno kontrolišu objekte, a za nepoštovanje odluke predviđene su kazne.

Kompletan spisak sniženih artikala u jednom od trgovinskih lanaca možete preuzeti OVDJE.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:04