Dejan Ban ( / - DEJAN BAN (FOTO: TVCG)
17/02/2023 u 20:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ban: Pomorski saobraćaj od ponoći obustavlja trajektnu liniju Kamenari-Lepetani

On je poteze Vlade i Morskog dobra ocijenio kao neozbiljne

Pomorski saobraćaj obustaviće od ponoći trajektnu liniju Kamenari-Lepetani, nakon što su od Vlade primili otkaz ugovora, koji su sa njom imali od 2019. godine, kazao je suvlasnik Pomorskog saobraćaja Dejan Ban, gostujući na TVCG.

Izvršni direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj kazao je da je to preduzeće uputilo Pomorskom saobraćaju zahtjev da im do utorka dostave ponudu o prodaji svih šest trajekata kojima raspolažu, kao i da se izjasne o preuzimanju radnika. Suvlasnik Pomorskog saobraćaja Dejan Ban istakao je da taj zahtjev još nije dobio, ocjenjujući neozbiljnim poteze Vlade i Morskog dobra.

U međuvremenu oglasili su se iz Pomorskog saobraćaja te poručili da su dobili odluku od Morskog dobra.

Pomorski saobraćaj dobio odluku Morskog dobra

Ovim putem obavještavamo cijenjene korisnike naših usluga i zainteresovanu crnogorsku javnost da smo danas, dobili Odluku direktora JPMD Mladena Mikelja o jednostranom raskidu Ugovora (i Aneksa ugovora) sa našom kompanijom, poručili su iz Pomorskog saobraćaja.

Time, kako dodaju, sva naša prava i obaveze,  vezane za obavljanje linijskog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenari - Lepetane prestaju da važe i to kako je navedeno: "Odluka je konačna i stupa na snagu danom donošenja:"

- Za ovakvo iznenadno, neblagovremeno i nenajavljeno naloženo obustavljanje saobraćaja, mi se izvinjavamo poštovanim korisnicima naših usluga. Koristimo priliku i da se zahvalimo za dugogodišnju saradnju, dodaju oni.

Javnost će detaljnije obavijestiti o svim relevantnim dešavanjima u najskorije vrijeme.

Morsko dobro može da upravlja trajektnom linijom

Podsjetimo, Vlada je danas dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane.

- Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala saglasnost na odluku koju je Upravni odbor Morskog dobra donio na elektronskoj sjednici održanoj u srijedu- navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:20