/ - FOTO: VLADA CG
29/12/2023 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bolje regulisano priređivanje igara na sreću putem interneta značajan iskorak

Ono što je neophodno jeste sagledavanje svih odredbi važećeg Zakona o igrama na sreću

Vlada Crne Gore je danas usvojila informaciju o potrebi unapređenja oblasti priređivanja igara na sreću. U dokumentu se navodi da je priređivanje igara na sreću oblast koja zahtijeva sveobuhvatan i međuresorni pristup, jer utiče na sve aspekte društva kako socijalne, tako i ekonomske i zdravstvene prirode.

- Konstatovano je da je utvrđivanjem Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću bolje regulisano priređivanje igara na sreću putem interneta i da je to jedan značajan iskorak u regulisanju ove oblasti- navodi se u saopštenju.

Međutim, kako je navedeno, ono što je neophodno jeste sagledavanje svih odredbi važećeg Zakona o igrama na sreću.

- A mjere koje bi se u tom smjeru preduzele moraju biti utemeljene na zaštiti javnog interesa, koji se ogleda u: obezbjeđivanju sredstava za zadovoljavanje potreba u oblasti socijalno-humanitarnih djelatnosti, zaštite mentalnog zdravlja, za programske aktivnosti omladine i za druge namjene određene ovim zakonom, usklađivanju igara na sreću sa socijalno-ekonomskim i drugim prilikama i izbjegavanju rizika od kriminala i zaštiti od obmana i otklanjanju negativnih dejstava koja imaju igre na sreću- navodi se u saopštenju.

Tim povodom, zadužen je potpredsjednik Vlade za za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju da dostavi Predlog odluke o obrazovanju međuresorske radne grupe za unapređenje oblasti priređivanja igara na sreću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:57