Dan UPC / - UPC
18/10/2023 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulajić povodom Dana carinske službe: Posvećeni antikoruptivnoj politici, profesionalni kadar stub razvoja

Vjerujem da ćemo biti još uspješniji, profesionalniji i efikasniji, jer kroz konstantni proces modernizacije, jačanje operativnih i administrativnih kapaciteta, zakonit i odgovoran rad, doprinosimo napretku cjelokupnog društva, naveo je on

Direktor Uprave prihoda i carina, Vladimir Bulajić saopštio je, povodom Dana carinske službe - 18. oktobra, da je profesionalni kadar stub razvoja UPC i nosilac promjena kojima se vraća povjerenje građana u rad institucije, obezbjeđuje zaštita javnog interesa i vladavina prava.

- Ostvarivanje brojnih strateških ciljeva UPC, uz kvalitetnu saradnju sa srodnim službama na državnom i međunarodnom nivou, moguće je jedino uz kompetentan, profesionalan, posvećen i odgovoran kadar. Zato posebnu pažnju posvećujemo ljudskim resursima, stručnom usavršavanju zaposlenih, kao i podmlađivanju kadrovske strukture, naglasio je Bulajić.

Bulajić, koji je u ovoj službi više od dvije decenije, čestitao je Dan carinske službe i uručio priznanja za devet službenika, koji su se u prošloj godini posebno istakli u radnom angažmanu. Emitovan je i spot o radu carinske službe, u prisustvu predstavnika zaposlenih, državnih institucija, partnerskih službi i međunarodnih organizacija.

- Apsolutno smo posvećeni antikoruptivnoj politici i suštinski fokusirani na nultu stopu tolerancije na korupciju. Crnogorska carinska služba posvećeno radi na jačanju kontrolne funkcije i sve više na značaju dobija njena zaštitna i bezbjednosna uloga, uz fiskalnu funkciju UPC u efikasnoj naplati državnih prihoda. Vjerujem da ćemo biti još uspješniji, profesionalniji i efikasniji, jer kroz konstantni proces modernizacije, jačanje operativnih i administrativnih kapaciteta, zakonit i odgovoran rad, doprinosimo napretku cjelokupnog društva, poručio je Bulajić.

On je ukazao, između ostalog, da je iza institucije tezak period revitalizacije da bi se dostigao željeni nivo kredibiliteta i integriteta.

image

Dan UPC

- UPC
image

Dan UPC

- UPC
image

Dan UPC

- UPC

Na današnjoj svečanosti UPC, priznanja su uručena Željku Radoviću, samostalnom carinskom savjetniku I u Odsjeku za tarifu i TARICG (Sektor za carinske poslove) i Borisu Roganoviću, samostalnom carinskom inspektoru II u Odsjeku za suzbijanje krijumčarenja (Sektor za carinsku bezbjednost i kontrolu). Nagrađenu su i Ana Vuletić, samostalna carinska inspektorka I za unutrašnju kontrolu (Odjeljenje za unutrašnju kontrolu), Igor Klisić, samostalni carinski savjetnik I, vodeći sistem inženjer u Odsjeku za informacione tehnologije u oblasti carinskog sistema (Sektor za informacione sisteme) i Marija Nenezić Antelj, samostalna carinska savjetnica I u Odsjeku za obuke i praćenje stručnog usavršavanja (Sektor za planiranje i upravljanje ljudskim resursima). Iz Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica, priznanja su dodijeljena Dragici Kodžulović, samostalnoj carinici u Carinskoj ispostavi Nikšić, Radošu Zarubici cariniku, višem saradniku - vođi smjene u Carinskoj ispostavi Slobodna zona Bar, Darku Tujkoviću, šefu Carinske ispostave Aerodrom Tivat i Nadi Maslak, samostalnoj carinskoj referentici u Carinskoj ispostavi za carinsko - upravni postupak, akcize i posebne poreze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:46