/ - (FOTO: RTCG.ME)
29/01/2024 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Članovi odbora direktora Barske plovidbe i sebe nagradili za pozitivan ishod arbitraže

Nezapamćeno je da članovi Odbora direktora državnog preduzeća donesu Odluku u kojoj sebe nagrađuju novčano

Još jedan skandal u državnom preduzeću Barska plovidba - Odbor direktora AD „Barska plovidba“ donio je prethodne sedmice odluku o isplati bonusa u visini od po tri prosječne zarade u privrednom društvu za tri člana Odbora direktora koji su predstavnici državnog kapitala: predsjednik Odbora direktora Miloš Raičević, članovi Odbora Ivica Pavlović i Mehdi Karamanaga, kao i  za v.d. izvršnog direktora Mirsada Tršića, za finansijsku direktoricu Draganu Mašanović i bonus u visini od pet prosječnih zarada za zamjenika izvrsnog direktora Sava Markovića, prenosi Primorski portal.

Dok se prošle sedmice Odbor direktora oglasio saopštenjem za javnost u kome su pored ostalog posebno istakli: “zahvaljujući zalaganju i samoprijegornom radu dijela Odbora direktora, zajedno sa menadžmentom kompanije, poslije više od tri godine, uspio se okončati postupak naknade štete, pričinjene našem brodu ‘Budva’ u avgustu 2020. godine, kad se u luci Port Harcurt u Nigiriji desila havarija na njemu. Naplaćeni iznos osiguranja od 547.113,11 USD, ima za rezultat obezbijeđeno stabilno poslovanje društva u narednom periodu i istovremeno konsolidovanu finansijsku situaciju”.

Nema spora - rezultat pozitivnog ishoda arbitraže pred nadležnim sudskim vlastima Velike Britanije na osnovu koje je preko pola miliona dolara uplaćeno na račun Barske plovidbe zasluge su prije svega doktora pomorskog prava Sava Markovića, Dragane Mašanović kao i Dušana Đurišića. Zasluge za zalaganje i novčanu nagradu za okončanje postupka u korist Barske plovidbe, zaslužni vjerovatno neće dobiti jer su tri člana Odbora direktora, istom Odlukom  nagradili i sami sebe. Nezapamćeno je da članovi Odbora direktora državnog preduzeća donesu Odluku u kojoj sebe nagrađuju novčano, navodi Primorski.

Prema saznanju medija za donošenje odluke o isplati bonusa nisu prethodno konsultovali Vladu.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na čijem čelu je ministar Filip Radulović po saznanju za navedenu odluku je naložio  predstavnicima državnog kapitala da se ista stavi van snage i na taj način je osujetio namjeru Odbora direktora da u situaciji u kojoj se Barska plovidba nalazi, budu isplaćeni bonusi dijelu članova Odbora direktora i dijelu menadžmenta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:00