Aleksandar Damjanović / screenshot YouTube
22/06/2023 u 11:17 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Nova vlada priprema zaduženje oko milijardu eura, opasno je to

Stvar je u tome da se na ovaj način opasno za državu priprema priča kako će biti neophodno novo zaduženje u oktobru/novembru kad eventualno nova Vlada stupi na dužnost, kazao je ministar finansija u tehničkom mandatu

Ministar finansija Aleksandar Damjanović rekao je da se širenjem glasina "pažljivo i filigranski" najavljuje novo zaduženje nakon formiranja nove vlade.

On se osvrnuo na izjave Milojka Spajića o opasnosti od ekonomskog sloma državnih finansija i konstatovao da ukidanje PDV, koje najavljuje bivši ministar finansija, uslovio rast cijena i usluga.

–To su opake namjere. Stvar je u tome da se na ovaj način opasno za državu priprema priča kako će biti neophodno novo zaduženje u oktobru/novembru kad eventualno nova Vlada stupi na dužnost, gdje bi eventualno neko već isplanirao, po podacima koje ima, da se zaduži milijardu eura pod firmom da se podignu zarade, da se krpe rupe kojih nema, naprotiv, i da se negdje, kako je bivši ministar najavio, Fond PIO i penzije finansiraju iz indirektnih proeza. To vam je PDV - rekao je Damjanović na sjednici Vlade. – kazao je Damjanović.

Imamo konstatntno deset posto više prihoda nego što je planirano, imamo dva najlikvidnija mjeseca, i potpouno je jasno da se radi o besmislenim izjavama, gdje se javnost plaši i da ipak "šest sedmina biračkog tijela nije prevareno".

– Ključna stvar je da se pošalje poruka o stabilnim finansijama i odgovornosti ove vlade, kao i da međunarodne institucije imaju u ovoj vladi pouzdanog partnera – poručio je Damjanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:30