energetika struja berza struje / - FOTO: SHUTTERSTOCK
22/03/2024 u 07:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danas o energetskoj tranziciji u Crnoj Gori

Konferencija pod nazivom Energetska tranzicija u Crnoj Gori: Dostignuća, vizija i perspektiva održive energetske budućnosti Crne Gore, u organizaciji nevladine organizacije Eko-tim

U fokusu konferencije biće analiza i diskusija o ključnim aspektima energetske tranzicije, sa posebnim naglaskom na uticaj naknada za CO2 i implementaciju mehanizma za granično prilagođavanje ugljenika (CBAM) na energetski sektor Crne Gore.

„Pored toga, posebnu pažnju posvetićemo pravednoj tranziciji i socijalnoj dimenziji tranzicije, istražujući kako osigurati da energetska transformacija bude inkluzivna i pravična za sve građane“, navodi se u saopštenju Eko-tima.

Konferencija će okupiti stručnjake, donosioce odluka, predstavnike civilnog društva i poslovne zajednice kako bi zajedno razmotrili izazove i prilike koje donosi energetska tranzicija.

Program obuhvata panel diskusije na kojima će učestvovati vodeći domaći i međunarodni stručnjaci u ovim oblastima.

U uvodnom izlaganju obratiće se koordinatorka programa za klimu i energiju u Eko-timu, Diana Milev Čavor, državna sekretarka u Ministarstvu energetike i rudarstva, Biljana Ivanović, kao i ambasador Austrije u Crnoj Gori, Karl Muller.

Konferencija će početi u deset sati u hotelu Ramada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:56