/ -
29/06/2021 u 08:15 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор Свети Стефан хотела има право на 50 хиљада отпремнине

Рађеновић има плату од 1.869 еура, а у случају разрјешења може да буде распоређен на мјесто у фирми у складу са његовом спремом и референцама или да узме 18 бруто плата отпремнине, што је око 50 хиљада еура

Извршни директори државних предузећа, након промјене власти, односно промјене одбора директора су први на удару да буду промијењени и на њима је да изаберу између останка у предузећу на позицији у складу са стручном спремом или да узму отпремнину.

Такав ће случај највјероватније ускоро бити и са директором Свети Стефан хотела Мишком Рађеновићем. Одбор директора у том предузећу је промијењен прије двије седмице и ускоро би тај орган требало да одржи сједницу на којој би расправљао о многим питањима који се тичу тог предузећа, а једно од њих је и судбина извршног директора.

image

Мишко Рађеновић има право на 50 хиљада отпремнине

-CAFFEMONTENEGRO.ME

Свети Стефан хотели су настали сегменатацијом ХГ Будванска ривијера, односно издвајањем хотела Свети СТЕфан и виле Милочер у једно предузеће, док су у власништву Будванске остали сви хотели мимо поменутих. Свети Стефан хотели су основани почетком августа 2019. године, док је Рађеновић уговор на четири године потписао 20. августа те године, што значи да има још двије године мандата.

Рађеновић, по уговору има право на 3,2 просјечне плате у предузећу што је 1.635 еура, плус минули стаж, а има право и на бонус који се исплаћује по усвајању финансијских исказа, уколико предузеће послује позитивно. Свети Стефан хотели су прошле године имали 507 хиљада добити, а годину раније 254,7 хиљада еура. Њихов главни приход је кирија за Свети Стефан и Милочер, која је око 1,1 милион на годишњем нивоу. Лани су у просјеку запошљавали три радника, показују подаци које су доставили Управи прихода.

Промијењена три члана борда

У одбору директора компаниjе, коjа jе у већинском власништву државе, као представници државног капитала од 14. јуна су Милован Милошевић, Драгана Кажанегра - Станишић, Милица Кажанегра, а као представници АИК банке Владимир Секулић и Jелена Брковић.

Три представника државе до скоро су била Милан Вучинић, Борис Вуковић и др Слободан Лековић.

Према уговору, који су Свети Стефан хотели доставили Институту Алтернатива, извршном директору не престаје угоорни однос са друштвом разрјешењем.

– У случају разрјешења извршни директор има право да буде распоређен на радно мјесто у друштву, које одговара његовој спреми, способностима и радном искуству, односно да му буде исплаћено 18 бруто зарада сходно утврђеној заради по основу уговора. У случају спора надлежан је Основни суд у Котору – пише у уговору.

Рађеновић је доцент Универзитета Доња Горица, а, према подацима Института Алтернатива, има плату нето 1.869 еура. Бруто плата је близу 2.800 еура, што би значило да Рађеновић има право на 50 хиљада еура отпремнине у случају разрјешења.

Држава Црна Гора је већински власник Свети Стефан хотела, АИК банка Миодрага Костића има 19,9 одсто, док је 9,4 одсто скривено иза кастоди рачуна...

Свети Стефан и Милочер су издати у вишегодишњи закуп од 2007. године, када су Влада и Хотелска група "Будванска ривиjера" склопили уговор са фирмом Адријатик пропертис. Свети Стефан и Милочер су под закупом до 2049. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:12